Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гриша Ганчев разказа за Цветан Василев и Бойко Борисов
Автор: Екип Burgas24.bg 13:32 / 04.12.2016Коментари (7)3168
©
Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев потвърди, че през 2014 г. е имало среща между банкера Цветан Василев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Пред "Нова телевизия" той разказа подробно за срещата, на която е присъствал. От думите му се разбра, че на нея Василев е разказал за суми от 240 млн. лева, за които твърдял, че чрез Делян Пеевски и Александър Сталийски са дадени на Борисов, който пък дал да се разбере, че не е получавал нищо.

През ноември собственикът на фалиралата КТБ заяви, че е бил рекетиран от Сталийски, когото нарече дясната ръка на Борисов и разказа за среща с лидера на ГЕРБ през 2014 г., на която занесъл на Борисов документи, показващи колко пари е получил от него Сталийски. Тогава Василев не уточни за какви суми става въпрос и обобщи, че от 2009 г. в България се редуват в управление "клановете" на Пеевски и Борисов, а от две години те действат заедно.

Сега Гриша Ганчев потвърди за срещата между Борисов и Василев, като уточни, че тя се е състояла "десетина дена, преди да падне КТБ и да го подгонят Цветан Всилев, че с трите чички искал да убива лицето Делян Пеевски". Поводът за срещата бил, че Василев искал помощ от Борисов, защото имал информация, "че ще бутат банката", но Борисов му обяснил, че не може да направи нищо с думите "Аз като какъв да я спася, като аз съм в опозиция".

"Целият разговор беше свързан с някакви милиони, раздавани насам-натам", разказа Гриша Ганчев. 

Той уточни, че ставало дума за около 240 млн. лева общо, като Цветан Васиелв казал, че давал различни суми ту на Александър Сталийски, ту на Делян Пеевски, които твърдели, че ги носят на Борисов.

Бившият по онова време премиер пък му казал, че за 4 години бил получил от Василев една икона със сребърен обков, която седи в Министерския съвет, а с Пеевски са го свалили от власт, докато Сталийски не е виждал откакто не е в управлението.

"Цветан казва: Тез пари съм ги дал на Сашо да ти ги донесе, онез съм ги дал на Делян да ти ги донесе и т.н., Бойко му вика: Не си ме черпил и не сме се виждали с тебе за 4 години близо и на кафе, второто нещо - ти ми прати заедно с Делян тука, шест месеца - разболяхте ми детето, камери, телевизия пред къщата ми. И му каза: Единият ме бутна от власт заедно с тебе, а другият не съм го виждал от 6 месеца. Демек, че Сталийски, откакто е паднал от власт, дори здрасти не му е казвал", разказа Ганчев.

"Сега, каква е истината, какви пари, кой ги е пращал, как ги е пращал, защо ги е пращал, защото цифрите бяха много впечатляващи. Някъде се говореше за около 240 млн. лева общо натрупани в годините", поясни собственикът на ЦСКА.

Той определи самата среща като "розов бразилски сериал", на който не желаел да присъства, но Борисов му казал: "Стой тука да слушаш". Гриша Ганчев обясни, че се озовал на срещата, защото Цветан Василев го помолил да го закара с колата му, "защото му бяха пуснали проследяване - 3-4 коли го следяха постоянно".

Попитан верни ли са твърденията на Василев, че Пеевски е взел правителството на концесия, Ганчев заяви, че не знае, защото "не съм им светил, не ме интересува". Собственикът на ЦСКА днес се разграничи от Цветан Васиелв като обясни, че ги свързва единствено това, че собственикът на КТБ е финансирал частично завода за автоимобили в Ловеч.

"Абсолютно никакви допирни точки нямам с него" и посочи, че влизането му в "Петрол" било реално във фалирало дружество, за което Василев го бил помолил "да вляза да стабилизираме".




Още по темата: общо новини по темата: 96
06.10.2021 »
10.01.2018 »
16.08.2017 »
13.04.2016 »
20.02.2016 »
11.10.2015 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.12.2016 г.
0
 
 
Какво е разказал? Просто навърза някакви измислици и лъжи. Такива хора трябва да правят компания на Василев в затвора.
Aнонимен
на 05.12.2016 г.
0
 
 
Гриша Ганчев не може ли да бъде съден за укриване на информация? Защо е мълчал от 2014 г. насам? То и издирван престъпник като Цветан Василев чак през 2016 г. се сеща да разказва случки от 2010 г., но той поне се издирва от Интерпол! Докато Ганчев въпреки делата срещу него все още е на свобода!
Aнонимен
на 05.12.2016 г.
0
 
 
Гришата сега си приказва каквото му е удобно. Нищо не споменава защо Василев всъчност създаде КТБ и какъв беше планът на кражбата от самото начало.
Aнонимен
на 05.12.2016 г.
0
 
 
Големи разкази, голямо нещо, но парите ги няма. 35 хиляди страници дело срещу Василев няма да съберат и 35 лева от откраднатото.
0
 
 
Когато един индивид е тъп селяк,лъже и интриганства...не може да му разбереш нито съшитата схема,нито какво иска да каже. Другарчето от ловешкото Микре е едно от тези момченца на които по схема Луканов раздаде куфарчета с пари и схема за използването им по сфери на влияние в икономиката. Та това селяче,ако разчиташе САМ на интелекта си за бизнес и за цигари НЕ можеше да си изкара!
-1
 
 
Досега нито едно от обвиненията на Цветан Василев срещу властта не е опровергано. Думите на Гриша Ганчев донякъде потвърждават изказванията на Цветан Василев. Наближава денят, когато този бивш банкер ще се върне на бял кон в България.
+2
 
 
Гриша Ганчев се подмазва на Борисов и затова лъже за Цветан Василев.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: