Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Решение на сериозен проблем търсят бургаски инвалиди
Автор: Екип Burgas24.bg 10:51 / 23.11.2016Коментари (0)2798
© Burgas24.bg
Инвалиди търсят решение на голям за тях проблем. След затварянето на част от ул. "Мара Гидик", за да се ползва като пешеходна зона, микробусите, водещи до Творческата работилница на хора с увреждания към Сдружение "Социален център Бургас", не могат да стигат близко до нея. Трудноподвижните са принудени да изминават голямо разстояние пеш. В същото време шофьорите спират на означената за това бус лента на бул. "Христо Ботев", на която след дни ще минава бързата автобусна линия.

От сдружението пишат по думите им поредното писмо до кмета на Бургас Димитър Николов, установи справка на Burgas24.bg. "Нашите потребители обикновено ползват адаптираните микробуси на БУРГАСБУС ЕООД, за да дойдат до работилницата и след това да се приберат. След затваряне на ул. "Мара Гидик" за свободно преминаване на автомобили и превръщането й в пешеходна зона, беше затруднено влизането и съответно излизането на адаптираните микробуси на БУРГАСБУС ЕООД до входа на Творческата работилница на хора с увреждания на адрес: гр. Бургас, ул. "Апостол Карамитев" № 12. При влизане на микробусите направо с десен завой от ул. " Христо Ботев" към ул. " Апостол Карамитев" или на заден ход, при последващо излизане от улицата, съществува риск от сблъсък с насреща идващите автомобили. Това съответно затруднява шофьорите на адаптираните микробуси да влизат по "Апостол Карамитев" до входа на Творческата работилница. От друга страна, веднъж влезли те не могат да маневрират спокойно и да обърнат, за да излязат с преден ход от ул. " Ап. Карамитев", защото на местата предназначени за обръщане / на ъгъла до ДСК и в дъното на улицата пред заведението за пици и дюнери/ почти винаги са спрели други автомобили. Освен това винаги съществува и риск да бъдат "закачени" и "охлузени" и автомобилите паркирани в " Синята зона" по " Апостол Карамитев".", пишат от сдружението.

От там обясняват, че за да се избягнат всички тези проблеми, адаптираните микробуси в повечето случаи спират на ъгъла на улиците "Христо Ботев" и "Апостол Карамитев", където оставят хората с двигателни проблеми и те съответно след това трябва да се придвижат пеша до работилницата. Това е трудно за тях, а може да бъде и опасно, когато завали дъжд или сняг, защото настилката става хлъзгава.

"През годините досега така и не се намери трайно решение на този проблем. С безпокойство всички ние, които работим с хората с увреждания следим и информацията за въвеждане в експлоатация на новата Транспо
© Burgas24.bg
Микробусите спират на ъгъла на улиците „Хр. Ботев“ и „Ап. Карамитев“, където оставят хората с двигателни проблеми, които трябва да се придвижат пеша до работилницата
ртна схема за градски транспорт и предстоящото откриване на т. нар. Бърза линия от 26.11.2016 г. Тревогата ни произтича от факта, че адаптираните микробуси, които досега спираха на ул. " Христо Ботев", на практика от следващия понеделник - 28.11.2016 г. няма да могат да правят това, защото това би означавало да спират в трасето на бързата линия. Обръщам се към всички вас с молба за трайно решение на този важен за нас въпрос!"
, пишат още от Сдружение "Социален център Бургас".

Ето какви решения предлагат, с уточнението, че те не са експертни, но са продиктувани от тяхното желание да има качествено и трайно решение на проблема:

Да се отвори отново за преминаване на автомобили ул. "Мара Гидик", което ще улесни и преминаването по ул. "Апостол Карамитев";

Да се заделят и обозначат със знака на инвалида 2 или 3 места в началото на ул. "Апостол Карамитев", откъм ул. " Христо Ботев", за да може там да влизат и да спират спокойно адаптираните микробуси;

Местата обозначени със знак на инвалида, които сега съществуват точно срещу вратата на Творческата работилница да могат да се ползват в работните дни само от адаптираните микробуси за времето от 10 до 13,30 часа и това да бъде обозначено със съответна табела.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: