Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Над 1000 каратеки от 45 държави идват в Бургас за световното по шотокан
Автор: Екип Burgas24.bg 14:15 / 28.09.2016Коментари (0)4055
©
Българският национален отбор по Шотокан Карате-До
От 07 до 09.10.2016г. България ще е домакин на 24-то SKDUN световно първенство по Шотокан Карате-До и 9-та Световна Кохай купа с участници от 45 държави.

Международното състезание ще се проведе в спортната зала "Младост" на град Бургас, където ще мерят сили едни от най-популярните имена на източното бойно изкуство. Очакват се да пристигнат над хиляда състезатели от 4 континента.

Световното първенство се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations - SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК). В подготовката на състезанието, активно участие взе и местния клуб "Ронин", който заедно с подкрепата на община Бургас се погрижиха за цялостната организация.

Нашата държава ще се съревновава с най-добрите си каратеки, които са внимателно селектирани от представители на повечето от многобройните клубове - членове на БФШК.

Паралелно с пръвенството ще се състои и технически-съдийски семинар, който ще се проведе от 03-06.10 и ще се осъществи под ръководството на техническата и съдийска комисии на SKDUN.

Освен интензивния всекидневен тренировъчен процес преди предстоящето първенство, националният отбор проведе през изминалите месеци и няколко подготвителни лагера, основните, сред които бяха един в Златни пясъци и два в Банско.

В подготвоката на националите ни имаше и международна помощ в лицето на японския майстор на бойното изкуство шихан Садашиге Като (9 Дан) - главен инструктор на International Japan Karate Do Association (IJKA), както и един от най-добрите инструктори на Балканите - д-р Назим Куртович (6 Дан) - председател на комисията за наука и спорт към Македонския Олимпийски Комитет. Известните специалисти проведоха практически семинари за нашите спортисти.

През последните години постиженията на България не останаха незабелязани от световната общност и това бе причината страната ни да бъде избрана за домакин на престижното международно първенство. Този факт поставя още по-големи изисквания към нашите каратеки.

Националният ни отбор по Шотокан Карате-До е донесъл на България повече отличия на международни първенства, от който и да е друг отбор по бойни спортове в нашата страна. В последните пет години състезателите ни имат близо 90 златни медала от европейски и световни турнири.

Зад всички успехи на националите ни безспорно стои работата на треньора Димитър Тодоранов, на Александър Славков - председател на федерацията, Лъчезар Ненов - зам.председател, както и на Георги Георгиев (Джоси) - шеф на спортно-техническата комисия, от които очакванията за високи отличия и тази година са не по-малки.

Желаещите да гледат на живо съзтезанията, могат да заповядат от 7 до 9 октомври в гр.Бургас, зала "Младост"/бул. "Стефан Стамболов"/, като входа е свободен.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: