Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Българската асоциация на спортните журналисти настоява: Прокуратурата да се отнесе с цялата строгост на закона за посегателството срещу журналистка
Автор: Екип Burgas24.bg 18:31 / 10.09.2016Коментари (3)6893
© facebook
Българската асоциация на спортните журналисти призовава прокуратурата да се отнесе с цялата строгост на закона при разглеждането на случая с посегателството срещу журналистката Стиляна Божидарова, извършено от 27-годишния Манол Петров.

Призоваваме да се даде ясен сигнал за крайна нетърпимост към въпросното деяние, което категорично трябва да бъде разгледано като деяние с по-висока обществена опасност, тъй като е посегнато на журналист, изпълняващ служебните си ангажименти. А при посегателство над длъжностно лице, изпълняващо служебни задължения, Наказателният кодекс предполага точна това.

Настояваме за бързи и адекватни действия. Настояваме за нулев толеранс към чувството за безнаказаност.

"Ще приключим досъдебното производство максимално бързо", заяви директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Призоваваме за пълно съдействие от страна на ПФК "Нефтохимик Бургас 1962", служители на който са видели как журналистката е повалена и ритана, а впоследствие са предотвратили и ново нанасяне на удари от страна на Манол Петров.

Призоваваме всички присъстващи на грозното деяние и цялата общественост за общи действия срещу подобни прояви, застрашаващи здравето и живота на български граждани. В конкретния случай - посегателство срещу жена, срещу български гражданин по време на работа. Посегателство, извършено посред бял ден, на футболен стадион в присъствието на други хора, с явното чувство за безнаказаност.

Призоваваме и самите привърженици на българските клубове за изкореняване на уродливото лице на фенщината. Изкореняване на всички елементи, които са заплаха за всеки човек от обществото.

Конкретният случай хвърля петно и върху футболния клуб от Бургас, в момент, в който се е върнал в професионалния футбол. Но това не е изолиран случай. Затова изисква борба от всички. И смазване чрез законови норми на всяка подобна проява, а не замазване до следващ инцидент - извършен от същото лице, от негови приближени или в друга точка на страната, на друг стадион, в зала, на улицата. Защото чувството за безнаказаност може да доведе и до смъртен случай. Нека не го чакаме!

Затова настояваме и за генерални действия от страна на МВР и прокуратурата срещу всяка проява на деяние с висока обществена опасност, идващо от футболни хулигани или други лица, живеещи с мисълта за безнаказаност.

Към ръководството на МВР - настояваме за среща с представители на полицията и футболните клубове - едни и същи са хората, които безчинстват по време на спортни мероприятия и на спортни съоръжения. А от друга страна е крайно време клубовете да ограничат достъпа до тренировки на "случайни хора", да има регламентиране на открити занимания за привърженици, които да се провеждат със съответната охрана на служебните лица.

Писна ни от обещания за "справяне с футболното хулиганство". Писна ни от неглижирането или забравянето на подобни прояви. Очакваме реални действия - сега и по принцип.

В конкретния случай журналистката Стиляна Божидарова е повалена на земята и ритана в корема пред тунела на стадион "Лазур" по време на тренировката на "Нефтохимик" преди мача срещу "Левски" от Първа професионална лига. Впоследствие нападателят й продължава да я гони да я бие, но е спрян от притеклите се на помощ. Причина за бруталната саморазправа е, че през месец май журналистката е написала как ултраси са удряли шамари на футболисти на "Нефтохимик" заради загубата от "Ботев" (Гълъбово) в мач от тогавашната "Б" група.

Битата 4 месеца по-късно журналистка Стиляна Божидарова е със синини по корема и кръвонасядания. Това доказва изваденото медицинско свидетелство. В момента е на успокоителни.

27-годишният Манол Петров е задържан за 24 часа. Той ще бъде пуснат от районното точно преди мача между "Нефтохимик" и "Левски" тази вечер.

Междувременно журналистката е заплашвана във форуми, че ще бъде намерена и ще има нови действия срещу нея.

А ние, българските спортни журналисти, очакваме споменатите бързи, адекватни и най-строги законови действия!

Още по темата: общо новини по темата: 24
15.08.2018
13.08.2018
07.07.2017
06.07.2017
01.05.2017
09.02.2017
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: