Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
От Морска гара Бургас бе открит българският павилион в Свободната търговска зона на Шанхай
Автор: Екип Burgas24.bg 15:29 / 25.08.2016Коментари (0)1777
Вторият български павилион с родни стоки заработи от днес в свободната търговска зона на Шанхай, Китай. Неговото откриване бе дадено с двустранна церемония осъществена чрез телемост между Морска гара Бургас и Българския павилион в Шанхайската свободна зона.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски посочи в поздравителен адрес, че този проект е успешен благодарение на общите усилия на всички участници в него. "Това е пример за успешните политики, които правителствата на България и Китай водят. Изключително съм щастлив, че именно в пристанище Бургас ще се разкрие вторият в Европа логистичен център за търговия с Китай. Надявам се скоро той да се превърне логистичен хъб не само за България", се казва още в поздравителния адрес от министър Московски.

2015 г. беше изключително ценна за българо-китайските отношения, като положителното им развитие започна след участието на премиера Бойко Борисов в четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа. За кратко време скорост набра и инициативата "16+1". Вторият български павилион, който днес официално бе открит в свободната зона на Шанхай е част от тази инициатива. Повече от 40 български производители вече предлагат там своята стока.

От Бургас в телемоста за откриването на българския павилион в Шанхай участваха производители от страната, представители на посолството на Китай у нас, заместник-министърът на земеделието Васил Грудев, директорът на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа Васил Гелев, зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев, председателят на СД на "Пристанище Бургас" ЕАД Иван Капитанов, изпълнителният директор на порта Диян Димов, които отправиха поздравления до участниците в българския павилион. По време на тържествената церемония бе анонсирано и скорошното откриване на Логистичен център "Павилион 16+1" на територията на Бургаското пристанище.

Изпълнителният директор на бургаското пристанище Диян Димов, заяви по време на официалното откриване, че след разкриването на павилиона "16+1" в Пристанище Бургас стоките на страните от Централна и Източна Европа ще се обединяват и ще се изпращат по море или чрез железопътен транспорт до Китай. "Проектът "16+1" не е само търговия, той е образование, култура и туризъм", посочи още Димов.

В края на събитието Веселин Василев, президент на компанията "Horizon software solutions" LTD, която е избрана за оператор на павилиона "16+1" в Бургас благодари на всички институции, които обединено работиха за успеха на инициативата.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: