Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ВСС: Пешеходците нямат абсолютно право да пресичат на пешеходна пътека
Автор: Екип Burgas24.bg 14:32 / 20.08.2016Коментари (16)1672
© Burgas24.bg
Пешеходците нямат абсолютно право да пресичат на пешеходна пътека.

Това се казва в становището на Инспектората на Висшия съдебен съвет, подписано от главния инспектор Теодора Точкова.

Позицията е по повод тълкувателното дело на Наказателната колегия на ВКС, което има за цел да отговори на въпроси, свързани с престъпления по пътищата. Въпросите бяха повдигнати от председателя на ВКС, правосъдния министър и главния прокурор след скандалното дело за смъртта на Лора Казанлиева от Варна, която беше убита от моторист на пешеходна пътека.

Категоричното становище на Инспектората на ВСС е, че няма как правото на пешеходеца да преминава на пътека или на място със светофар да бъде прието за абсолютно.

"Абсолютно е това право, което дава възможност на своя титуляр да иска определено поведение на въздържание от всички останали субекти", посочват инспекторите.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 6
24.02.2017 »
27.12.2016 »
06.10.2016 »
28.04.2016 »
07.04.2016 »
17.11.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само 1 на 5 случая(може и повече, вероятно са доста повече, но не виждам често мотористи през деня в града) съм виждал моторист да си кара по правилник. Нито спазват ограничения, нито някакви знаци, както и светофари, пътни ленти, тротоари... когато е натоварено движението-те не намаляват на пешеходните пътеки(аз съм имал няколко случая, когато коли или микробуси спират пред пешеходна, а аз съм на друга лента и си карам, но без видимост за ставащото отляво или отдясно(ако е в средата и/или в някоя от крайните ленти) на всеки му се е случвало,а аз се радвам че не съм имал случай, случвало ми се е да стресна момиче, но за радост не стана нищо, по моя вина тя идва от сляпа точка а аз влизам в кръгово... Та пешеходците са на първо място сред движещите се - Всеки с книжка, дори да не е чел правилника за движение е разбрал от отговорите на листовките, че не ПЕШЕХОДЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗЯТ ОТ КОЛИТЕ А, КОЛИТЕ ОТ ПЕШЕХОДЦИТЕ. (да смешно съставено изречение, но една вдлъбнатина на колата не връща мъртвите към живот... А щом моторист е блъснал някои, за мен е безпрецедентно ясно, че моториста е виновен, при всички видове катастрофи с мотори, радвам се, че повечето мотористи нямат пари за скъпи коли, че ...
+2
 
 
Пешеходеца има предимство на пешеходната пътека! НО той е участник в движението и като такъв има задължение да се огледа преди да премине, да прецени виждат ли го водачите на МПС-тата, които са на платното и се движат. Ако не - ще махне с ръка ако трябва за да привлече вниманието! Ще ви кажа че дори с 50км/ч да се движиш(каквото е ограничението в населените места) няма начин да спреш колата на място ако някои малоумник ти изкочи на платното. Това че има пешеходна пътека НЕ означава че като стъпите на нея сте безсмъртни! Оглеждайте се! Махнете си слушалките от ушите! И преди всичко се погрижете да подсигурите собствената си безопасност чрез бдителност от ваша страна! Не разчитайте на друг да ви пази!
+1
 
 
Полека, мадам. Не си се качвала в кола, не знаеш какви идиоти изскачат на улицата.
+1
 
 
Хората нямат абсолютно право да дишат на Земята. Пълни малоумници! Пак сигурно не е наказан моториста убил момичето.. България- държавата на корупцията и проституцията!
Aнонимен
на 20.08.2016 г.
+1
 
 
Предполагам, че се има предвид пешеходецът да прецени близостта и скоростта на приближаващото се МПС. При грешна преценка се получава "засичане" и тогава става лошото. Това значи да нямат "абсолютно право".
+4
 
 
Абсолютно право и задължение на нас, българските граждани, е да спестим на градските бюджети тази година пари за коледна украса и да използваме членовете на ВСС и цялата съдебна пасмина по низходящ ред за украса. На тази болшевишка и антибългарска съдебна конспирация трябва да се сложи край! След това тук ще бъде едно доста добро място за живот.
Aнонимен
на 20.08.2016 г.
+1
 
 
Когато прочетох тази новина първоначалната ми реакция беше пълно неразбиране и неодобрение . Това ме накара да се замисля и ако трябва да съм откровен май откривам някаква логика в това решение . В него се коментира АБСОЛЮТНО ПРАВО . Замислете се, не се коментира ПРАВО ,а АБСОЛЮТНО ПРАВО . Правото и предимството на пешеходците по време на пресичане на пътното по пешеходна пътека не се отрича .
0
 
 
От това решение излиза, че пешеходецът изобщо никъде няма абсолютно право! За съжаление няма и как да прелита по въдуха отгоре. Теодора Точкова в един миг стана известна с идиотизма на това становище.
+4
 
 
ебасимо тези кукавелници да си ги прибира съответната инстанция - при това с абсолютно право
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: