Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Искат да затворят дюнерите пред БСУ заради чести сбивания
Автор: Екип Burgas24.bg 16:50 / 09.08.2016Коментари (15)7532
© Google
ОЗБГ (Организация за закрила на българските граждани) предлагат да бъдат затворени дюнерите до Бургаския свободен университет. Мотивите за това са, че по този начин ще се намалят противообществените прояви в района и ще се подобри визуалният вид на площите. Според организацията жителите на Бургас и туристите ще се чувстват по-комфортно сред малко кътче природа, отколкото сред викове и различни неприятни миризми.

Исканията са изпратени до кмета на Бургас Димитър Николов, научи Burgas24.bg.

"Отправяме това предложение във връзка със събитие от 01.08.2016 г. в град Бургас. Справка във Второ РУП - Бургас ще изясни точния час на неприятната случка, както и подробности около нея.

ОЗБГ получи информация, че пред обекти, предлагащи храна (дюнери, печени пилета, пици и други), намиращи се на ъгъла на булевардите "Стефан Стамболов и "Сан Стефано" е имало сбиване между граждани и персонал от обектите. Следствие на побоя гражданите са приети в болница за изясняване на нараняванията им и евентуално лечение.

През последните 5 години това не е първият подобен случай. Тези обекти са ставали свидетели на различни противообществени прояви. Вина за случващото се напрежение имат и самите обекти, поради факта, че същите работят и в ранните часове на денонощието. Това е предпоставка пред тях да се събират хора с различен статус, имащи за цел да си закупят храна, но вместо това, някои от клиентите,получават бой.

Бургаски свободен университет е прекрасна сграда, която е един от символите на град Бургас, а на метри от нея е главната автобусна спирка на града ни. Пред БСУ има и църква с много хубава градина. Самото разположение на обектите е от значение, поради големия трафик на автомобили и хора. Двата булеварда са едни от значимите за град Бургас, защото през тях преминават официални гости на града, хора от цяла България и чужденци, които са дошли на почивка или бизнес посещение.

На фона на модерния ни Университет, красивата църква и зеленина, са разположени обекти със спорни хигиенни условия, предлагащи храна. Тази локация на архитектурно неиздържаните обекти е неприемлива за голяма част от бургазлии, които се гордеем с номинацията "Най-добър град за живеене".

Не е приятно да се види лъскава сграда, църква, зеленина и до тях някакви отблъскващи "заведения" за хранене. Да не говорим за виковете, които се носят от тях, видът на продавачите, рекламите и надписите. Всичко това е отвратително и не е приемливо да се намира точно на това възлово за града ни място", пишат в своето искане от ОЗБГ.

От организацията предлагат въпросните обекти за хранене да бъдат премахнати, както и тези намиращи се в близост. Те настояват на тяхно място да се изгради градинка, паметник на заслужил бургазлия или българин, да се поставят пейки и чешмичка или модерни рекламни пана с информация за града ни (културен афиш, туристическа информация и други), малко кафене с обезопасен детски кът, което да отговаря на нужните за района визуални и морални норми.

"Обръщаме се и към Българска православна църква, защото по непотвърдена и неофициална засега информация, имотите върху, които са построени обектите за храна, са собственост на църквата, намираща се зад тях и отдаваща ги под наем.

Най-малко от морална гледна точка не е правилно, в прекалена близост до българска църква, да има дюнери, фалафели и други подобни. Не е етично българска църква да бъде "омърсена" от нискокачествени обекти, които изглеждат по този начин и предлагат храна със съмнителен произход", завършват от ОЗБГ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Цялата ни работа е толкова- църква заобиколена от дюнери
0
 
 
Църквата си пълни хазната от тях . Те и плащат наем
0
 
 
Ще вземат препитанието на хората заради глупости. Затриха сумати фирми ,заводи, магазини, оставихо толкова хора без работа, вместо да се вземе решение за създаване на нови работни места те ще затворят заведенията и ще оставят още хора безработни.Няма ли друго решение ми най - лесното. Затваряне
0
 
 
Който иска да махне тези миризливи колиби да го направи както трябва, а не да си смуче от пръстите някакви измислени причини. По тази логика, ако затворят циганската махала, най-добре ще е...
0
 
 
По скоро мястото им не е да обикалят църквата, а пиянските сбивания ще се преместят пред други денонощни дюнери
0
 
 
звучи ми, като че инициатора за затварянето да е бит там и сега да иска да си отмъсти...
+1
 
 
Ми, затворете цялата държава заради чести сбивания....
0
 
 
по-скоро да им пратят ХЕИ, че е помийна яма там
0
 
 
Щом има причина ,ще се намери и изход.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: