Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Компания за бетонови смеси откри първата производствена зона в Индустриалния парк
Автор: Екип Burgas24.bg 17:30 / 29.06.2016Коментари (1)2212
Първата производствена зона в Индустриален и логистичен парк - Бургас заработи официално. Тя е собственост на фирма "Хидробетон", която закупи терен и на него изгради нова база за развитието на дейността си.

На откриването в Индустриален и логистичен парк - Бургас присъстваха управителят на фирмата инвеститор Росен Николов, зам.-кметът на община Бургас Красимир Стойчев, председателят на Борда на директорите в Индустриалния парк Златина Георгиева, директорът на дирекция "Икономика и стопански дейности" Ивелина Стратева и представители на бизнеса.

Индустриален и логистичен парк - Бургас е съвместен проект между Община Бургас и Национална компания "Индустриални зони". Той е с площ от 240 дка, разделен е на парцели с големина от 2 до 40 декара. Към този момент терени са закупили 10 фирми, които развиват дейност в сферата на международните превози, автоуслугите, производството на метални конструкции, мебели и хранителни продукти. Проектите на тези инвеститори са на различен етап на реализация.

"В последно време Индустриалният парк привлича вниманието и на все повече чуждестранни фирми, които имат намерение да разширят своята дейност, като открият свои бази в Бургас. Очакваме след завършването на пътен възел "Запад" и реконструкцията на ул. "Крайезерна" интересът към промишлената зона да се засили чувствително. Община Бургас ще продължи да работи за създаването на добри условия за развиване на бизнес и привличане на нови инвестиции", каза при откриването на производствения комплекс зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев.

Собственикът на новооткритата база "Хидробетон" се занимава с производство на бетони, бетонови смеси и циментови замазки, транспортиране до обекта и полагане с бетонопомпи.
Голямата автомобилна компания "Volvo" също ще изгради собствен център в Индустриалния парк. В него ще се извършва сервизно обслужване и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките "Volvo" и "Renault". Предвижда се сервизът да започне работа още през следващата година.

Индустриалният парк, както и новоизграждащата се зона в Българово, са насочени основно към нуждите на дребния и средния бизнес. За привличането на големи инвеститори и изграждането на стратегически производствени комплекси, Община Бургас разработва нова зона край село Равнец - теренът на бившето военновъздушно поделение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.06.2016 г.
0
 
 
Интересно, как ще се допусне в същия парк да заработи и завод/ цех за хляб и хлебни изделия?! Има правила и те трябва да са стриктни!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: