Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От "Кауфланд" проговориха за гъбите, които натровиха трима
Автор: Екип Burgas24.bg 09:11 / 16.06.2016Коментари (30)1776
©
Позиция на "Кауфланд България" във връзка с информацията, че трима души са в тежко състояние след отравяне с гъби, закупени от магазин на веригата:

Във връзка с постъпила информация за натравяне на семейство от трима души след консумация на култивирани гъби печурки, закупени от хипермаркет на Kaufland България, бихме искали да ви информираме, че на този етап нямаме данни натравянето действително да е предизвикано от продукт, закупен от нашата верига.

Въпреки че БАБХ наложи забрана за изтегляне от обектите на Kaufland само на количествата култивирани печурки, до изясняване на случая Kaufland България взе решение от продажба да бъдат спрени всички видове гъби, налични в нашите хипермаркети.

Производителят на гъбите, поставени под възбрана от БАБХ, е полската фирма East Mushrooms SP. z.o.o. Фирмата е сертифицирана по GLOBAL G.A.P. - сертификат за проследяемост на стоката. Фирмата е с дългогодишен опит и специализиран доставчик на гъби. Другата фирма доставчик е "Русев и Русев Син" ЕООД.

В периода от 11 юни до 15 юни са продадени ориентировъчно 14 000 кг от поставените под възбрана гъби.

Контролът се осъществява изцяло според всички изисквания на БАБХ - наличие на декларация от доставчика, сертификат от производителя, както и чрез визуален контрол.

Ориентировъчното количество гъби, спрени от продажба, е около 6 000 кг. От този производител зареждаме от 5 години. До този момент подобни случаи с отровени от гъби не са регистрирани.

До този момент няма категорични доказателства, че проблемът произтича от продадени в търговската мрежа гъби. Голямото количество продадени до този момент и липсата на каквито и да е други оплаквания допълват това предположение.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
3-ма натровени от гъби? Само тези хора ли са купили гъби от претъпкан супер маркет ?
0
 
 
Аз не знам как има хора да им купуват боклуците на тея...
0
 
 
с детектора на лъжата може и да се хване кой ги е отровил...
+8
 
 
Повечето 'компетентни' коментиращи не осъзнават един факт - много от гаражните търгаши ходят в Кауфланд и другите големи вериги, когато има промоции на определени артикули (а това е всяка седмица), купуват оттам на по-ниската цена и след това ВИ ГО ПРОДАВАТ на вас. Ама нали, щом го продава Ганьо от гаража, е с перфектно качество..
+1
 
 
Всичко е много трудно доказуемо. Ял си гъби, ама само тях ли? Ами ако действителната причина е в някоя друга съставна част? От заешкото, например. Не вярвам само пичурки да са хрупали. Или от някоя подправка. Преди доста години имах много неприятна реакция към оцет балсамико (поне така предполагам), но се случи само веднъж. И не съм хукнал да обвинявам ресторанта. Верно, в болница не съм влизал, но симптомите бяха почти пълна парализа на лицево-челюстните мускули...
0
 
 
Този инцидент ако беше в БЯЛА държава , минимум няколко милиона обезщетение , в България - Мекия
-1
 
 
Стоки втора ръка от Кауфланд за българския народ.Аз никога не пазаря от тея мизерници,но след като има нарушения не едно,защо няма санкции.
+1
 
 
отдавна избягвам да пазарувам от там!
+1
 
 
Принципно няма как да се докаже каквото и да било, и Кауфланд си се скриват зад тази позиция. Истината е, че цялата вина не следва да бъде хвърлена върху тях, защото те в случая са само търговец. Щом за 4 дни продават 14 тона гъби, смятайте до колко те са в състояние да следят асортимента и да проверяват всяка една гъбка поотделно. Няма как! Но биха могли поне да проверят от кой производител е била партидата и вече да не работят с него, а не просто да отричат. Лично аз много рядко пазарувам от Кауфланд - нямат почти нищо хубаво и качествено.
+8
 
 
Тая верига отдавна трябваше да е натирена от България . Това им е вече не знам коя по ред издънка . Тъпчат народа с боклуците на Европа .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: