Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Откриха новия бургаски парк с много настроение
Автор: Екип Burgas24.bg 13:10 / 24.04.2016Коментари (2)6222
Времето днес беше благосклонно и не изпрати силен обеден дъжд в "Меден рудник", където стотици хора се събраха на празничен концерт по случай Цветница.

Той се проведе пред параклиса "Св. Димитър", а цялото околно пространство е благоустроено от Община Бургас със средства по Оперативна програма "Регионално развитие".

В началото на този проект стои една голяма подписка, подадена до кмета Димитър Николов от жители на съседните блокове 126, 127 и 128. Тогава това пространство представляваше гола поляна с незаконни гаражи върху нея. 

Днес там е изграден цял нов парк с алеи и пейки, с нова растителност. Обособени за няколко зони за фитнес и детски игри на открито. В парка има ново осветление, оградена спортна площадка и атрактивни беседки. 

Специален акцент е зоната за каране на ролери, където е монтиран парапет, който да се ползва като помощно средство от начинаещите, за по-голяма безопасност.

За да поздравят жителите на к-с "Меден рудник", на концерта пристигнаха кметът Димитър Николов, председателят на местния парламент Костантин Луков и териториалният директор Магдалена Манолова. Комплименти за добрата организация на събитието получи читалище "Паисий Хилендарски". 

В него участваха детска фолклорна формация "Звъника", детска школа по гайда към НЧ "Паисий Хилендарски", танцов ансамбъл "Зорница" със солист Стоян Ганчев и ръководител Николай Парушев, фолклорен танцов клуб "Пламък" и дамска певческа група "Орхидея" към пенсионерски клуб "Демокрация". 

Деца от квартала се включиха в изработката на красиви хартиени сувенири, посветени на големия християнски празник Възкресение Христово, а демонстрация в ролер зоната направиха членове на Ролер клуб - Бургас.

Кметът Николов съобщи, че тази година предстои старт на подобни мащабни благоустройства в междублокови пространства на още няколко места в "Меден рудник"и "Възраждане".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да видим колко ще изкара преди някоя отрепка да му види сметката.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: