Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Трети отбор на ватерполния "Черноморец" продължава на финал
Автор: Екип Burgas24.bg 11:40 / 11.02.2016Коментари (0)554
©
Юношите старша възраст на "Черноморец" завършиха без загуба в квалификационната си група от държавното първенство по водна топка. Въпреки перипетиите, през които преминаха състезатели и треньори на бургаския клуб, ватерполистите ни успяха да се справят с конкуренцията и ще играят във финалната шестица заедно с "Локомотив-Н.Н", "Славия", "Аква спорт", ЦСКА и "Комодор".

Часове преди мача на нашите със "Славия", микробусът, превозващ състезателите, аварира на магистралата, което доведе до форс мажорни ситуации. Едва седем от ватерполистите пристигат в столицата и "изковават" авторитетна победа с 14:2 срещу "белите". Неприятната случка е станала в късния следобед на 5 февруари, между Пловдив и Пазарджик, преди първия двубой на бургазлии в квалификациите от новия сезон на държавното първенство по водна топка за юноши старша възраст.

Със съдействието на Община Бургас и "Бургасбус" е изпратен 18-местен бус, който върна спортистите ни от столицата.

"За първи път ни се случва да изпаднем в такава неприятна ситуация. След като бусът ни аварира, прегрупирахме група от седем състезатели и потеглихме с личния ми автомобил "Опел Зафира" за София. Можеше реално да започнем първенството с фалстарт", съобщи председателят на СКВТ "Черноморец" - Петър Йонов.

За да се съберат седмината юноши в колата, се наложило в групата да бъде включен вторият вратар, тъй като титулярният е доста едър. На басейн "Диана" Петър Йонов оставя отбора в ръцете на състезателя при мъжете Павел Ангелов. Треньорът се връща обратно по посока към авариралия бус, където го чакат останалите състезатели от групата. По време на пътуването с мобилна връзка между двамата младият му колега ръководи момчетата в мача със "Славия", който нашите печелят.

"Можеше реално да започнем първенството със служебна загуба по наредба на Българска федерация водна топка, както и с контестация срещу нас, тъй като за мача се явихме с по-малко от десет състезатели. За щастие, това не се случи и за проявената съпричастност искаме да благодарим на делегата на квалификацията Андрей Константинов, на федерацията, на съдийската колегия, на всички колеги, които ни предложиха помощ. Благодаря и на колегата от "Славия", който можеше да се позове на наредбата и да подаде контестация", каза Петър Йонов.

След "Славия" бургаските ватерполисти победиха "Арда Уникум" със 17:2 /мачът е бил прекратен в третата част по правилото за разлика от 15 т. в резултата/, "Черно море" с 14:4, КПС "Варна" с 11:5. Дербито в групата срещу шампиона "Локомотив-Н.Н." завърши без победител 6:6. Най-много за пропуснатите точки може да съжалява бургаският тим, който ако не беше пропуснал общо четири зони в мача, изходът от двубоя можеше да бъде с друг край.

Първа шестица: "Черноморец", "Локомотив-Н.Н.", "Славия" "Арда Уникум", "Черно море" и КПС "Варна". За разпределение на местата от седмо до 11-о ще играят КПС "Варна", "Арда Уникум", "Черно море", "Левски" и КВТ "Ботев".

От 12 до 14 февруари отново на басейн "Диана" ще се проведат мачовете от квалификационна група "А" от държавното първенство за мъже. И тази година "Черноморец" ще участва в надпреварата, в компанията на шампиона ЦСКА, "Комодор", "Локомотив" /Русе/, "Арда Уникум" и "Славия".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: