Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов към кметовете: Престанете да се правите на добри за местните данъци
Автор: Екип Burgas24.bg 14:10 / 30.11.2015Коментари (5)713
©
Престанете да се правите на добри. Местните данъци и такси са инструментът, през който да си оправите бюджетите. Над половин милиард лева допълнително сме дали за МВР, отбрана, тютюнопроизводители, животновъди, за ремонт на старите магистрали, защото мостовете щяха да паднат. Всеки иска да е добър. Богатите общини да си регулират бюджетите. Абсурдно е билетчето за метрото да е 50 евро цента и всяка година държавата да го дотира с 20 млн. лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов на дискусия за местната власт и новия програмен период, организирана от фондация "Ханс Зайдел".

Според Борисов всеки, който иска да живее на жълтите павета и да има метро, трябва да плаща съответните данъци. Премиерът се ядоса за протестите за поскъпването на винетките и обясни, че за триста километра нови магистрали, които са направени, поскъпването е 8 лева на месец.

"Поршета на протест, ами то само докато го запазиш и ето ти 12 лева изхарчени", заяви Борисов. Той напомни, че правителството е предложило на кметовете да си вдигнат данъците с 2%, но предложението е било отхвърлено. Борисов си направи експеримент и накара всички кметове, чийто общини имат дългове да станат прави, и почти всички в залата се изправиха.

"Имате дългове, но не искате да си ги събирате. Първите заявки на кметове са за около 160 млн лева, защото искате да сте готини и добри, но и ние искаме да изглеждаме така", отсече Борисов и настоя да се спре с популизма.

Той отново подчерта, че през тази година са събрани над 2,3 млрд. лева повече, благодарение на добрата работа на приходните агенции, службите и прокуратурата.

Премиерът предупреди кметовете да очакват тежки финансови корекции на европейските проекти, защото според него 8-те млрд. евро, които ЕС гласува да бъдат отпуснати на Африка и Турция заради кризата с бежанците, трябвало да бъдат взети от някъде.

"Очаквайте да падат проекти. За една запетайка да ни хванат - ще има тежки корекции. Внимавайте с обществените поръчки, не се изкушавайте, всичко се наблюдава да не дойдете после при мен и да кажете "Ама аз сбърках", каза Борисов.

Той подчерта, че България е на второ място по усвояване на еврофондовете, а грешките са под 2%.

Добре ли ви наплаших, пошегува се накрая премиерът и все пак успокои кметовете, че държавата ще помогне на общините за дълговете, но те ще трябва да му докажат, че не са трупани умишлено.

Източник: "24 часа"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е то беше ясно,че след изборите нещата няма да са толкова слънчеви и усмихнати.Полека лека нещата започват да си идват на мястото."Да си дойдем на думата",както се казва.
+1
 
 
радвам се ,че слънчасалите герберасти започнаха да се събуждат
Aнонимен
на 30.11.2015 г.
+7
 
 
ГЕРБ започват да ме отблъскват с данъчната си политика! В последните седмици само щуротии мислят, как да изсмучат повече пари от хората вместо да си оправят раздутия държавен апарат, корупция, бюрокрация и безхаберие по всички етажи на властта! След днешните новини от Пловдив, съжалявам също че галсувах за Тотев - моята кола е над 110 киловата и данъка ми е с близо 200лв НАД този, който бих плащал в София! Това не е нормално, а новите данъци дори няма да засегнат коли над 110кв. (това са 150к.с.) кой определи тези коли за екзотични и собствениците им за много богати?!? А най-голямата глупост беше, че се вдига цената на синя зона за да се въведе ред в паркирането! Хората и сега не искат левче да дават и спират където им падне само и само да не са на синя зона, представете си сега какво ще става!!
+5
 
 
"за триста километра нови магистрали, които са направени, поскъпването е 8 лева на месец" Да ги направят тогава винетките само за магистрали, както всъщност и трябва да е - тол такси, а не винетки. 20 000 км републиканска мрежа с всяка изминала година става все по-зле, но винетките не намаляват като цена, нали така?
+6
 
 
Абе тикво ми по твоята логика дай да направим 5 лв билетчето на градския транспорт минимум 150 лева данък за колите 150 лв винетка,а минималната работна заплата ако може да е 200 лева ще ти е най-добре нали?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Български тенис
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: