Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Изп. директор на "Пристанище Бургас" е номиниран за “Бург на годината“
Автор: Екип Burgas24.bg 14:43 / 20.11.2015Коментари (0)2753
©
Изпълнителният директор на "Пристанище Бургас" ЕАД Диян Димов е номиниран за престижната награда "Бург на годината". Кампанията "Бург на годината" съществува от 1999 г., а призът се присъжда за принос в развитието и популяризирането на град Бургас.

Статуетката "Бург на годината" традиционно се връчва на 6-ти декември по време на тържествата за празника на Бургас - Никулден. Изпълнителният директор на пристанището Диян Димов е номниран за възхода на порта в резултат на неговото управление в последните няколко години. Сред номинираните за престижната награда тази година са Атанаска Николова, зам.-кмет в община Бургас, Никола Добрев, президент на хандбален клуб "Фрегата", актьорът Димитър Рачков и Пейо Пантелеев - поет, актьор, режисьор, мим. Самото влизане в списъка на номинираните е признание за кандидатите.

Изпълнителният директор на бургаското пристанище Диян Димов посочи, че е благодарен за номинацията и се чувства удовлетворен, че усилията на ръководството на порта, общината и държавата да отворят града към морето са оценени от бургазлии. През последните няколко години територията на бургаското пристанище видимо се промени. Градът разполага с модерна Морска гара, която е необходима за безпроблемното обслужване на круизните кораби и крайбрежното плаване. Част от територията на пристанището е отворена за свободен достъп на бургазлии, като зоната непрекъснато се благоустроява и предстоят още дейности в тази посока. От тази година Пристанище Бургас разполага и с един от най-модерните в Европа центрове за управление на корабоплаването. В момента Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" извършва реконструкция на най-стария закрит пристанищен склад "Магазия 1", който ще се превъне в Морски културен център с функционалност за втори пасажерски терминал. След като миналата година за празника на Бургас бе открито ново хале за съхранение на яхтите на територита на Марината, сега към приключване е строителството на две нови халета - основно и ремонтно. След приемането на обектите те ще бъдат предадени за ползване на двата бургаски яхт клуба.

"Едно от международните признания за "Пристанище Бургас" ЕАД през тази година бе приемането му за член на една от най-авторитетните круизни асоциации MedCruise. Наред с това продължават нашите усилия за запазване товарооборота и за привличането на нови товари. Към днешна дата товрооборотът на пристанището е по-голям спрямо същият период на миналата година, като се надяваме да запазим този темп и през декември. Освен в Зоната за свободен достъп се влагат средства по рехабилитация на подкранови пътища, корабни места, за ремонт на кранове и товарната техника. Към настоящия момент инвестицията в най-големите обекти - Магазия 1, новата трафик кула, рехабилитацията на корабните места, строителството на яхтените халета, предстоящата процедура за благоустройство и озеленяване на Зоната за обществен достъп възлиза на над 10 милиона лева. По този начин е спазено обещанието на министъра на транспорта Ивайло Московски в бургаското пристанище през 2015-та година да бъдат вложени 12 милиона лева. Пристанище Бургас е част от града и както градът се обновява и развива през последните години, така се променя и облика на пристанището. Благодарен съм на бургазлии за тази номинация и за това, че са забелязали тези усилия", каза в интервю по повод номинацията Диян Димов.

Той допълни, че всеки от номинираните кандидати за "Бург на годината" е достоен да получи статуетката. Сред носителите на приза са Георги Калоянчев, Тони Димитрова, братя Диневи, Ирина Иванова, проф. Петко Чобанов, кметът Димитър Николов, д-р Николай Недев, Семир Абумелих, Денислав Суслеков, Мари Славова, Рафи Бохосян, Петър Алексиев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Детска болница в Бургас
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: