Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Оставиха под стража убиеца от Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 17:29 / 18.11.2015Коментари (0)1331
© Bulfoto
Бургаският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Димитър Димитров. Той е обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. На 15.11.2015 г. около 19:40 часа в гр. Поморие на бул. "Яворов" пред ресторант "Омар" Димитров умъртвил 33-годишния Иван Попов по начин, опасен за живота на мнозина - чрез произвеждане на изстрели с огнестрелно оръжие.

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас поиска на Димитров да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Прокурорът пледира, че на този етап от разследването са събрани и проверени доказателства, от които може да се направи обоснован извод за авторството на деянието. Той посочи, че Димитров е обвинен в извършването на тежко умишлено престъпление срещу личността. Деянието е извършено по начин, опасен за живота на мнозина, чрез възпроизвеждане на множество изстрели с огнестрелно оръжие срещу пострадалия, който е бил придружаван от други лица и в непосредствена близост до обществено достъпно заведение за хранене, подбудите за извършване на престъплението се коренят в желанието за саморазправа и отмъщение. Според прокурора тези обстоятелства обуславят висока степен на обществена опасност, касаеща както извършеното престъпление, така и личността на обвиняемото лице. Държавният обвинител посочи, че въпреки реабилитиран, обвиняемият е осъждан за извършено престъпление също срещу личността. Той намира, че съществува реална опасност Димитров да се укрие, за да избегне наказателната отговорност, както и да извърши престъпление.

Адвокатът на Димитров поиска от съда да не уважава искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Той посочи, че Димитров е извършил престъплението, защото се е страхувал от пострадалия, тъй като предния ден е бил нападнат от него. Според адвоката не е съобразена квалификацията на деянието, което е извършено с цел защита на обвиняемия. Той помоли съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение домашен арест, като вземе предвид здравословното състояние на неговия подзащитен. От 2005 год. Димитров е с трансплантиран бъбрек, което налагало специален режим на поддържащо лечение, наблюдение и приемане на медикаменти, а това не можело да се осъществи в следствения арест. Пълномощникът посочи, че седем години спрямо обвиняемия няма записана криминална проява, която да го отличава като обществена опасна личност.
В съдебната зала Димитров заяви, че съжалява за деянието. Той помоли съда да му определи друга мярка, за да може да провежда необходимото лечение.

Окръжен съд Бургас констатира, че Димитров е привлечен да отговаря за извършено тежко умишлено престъпление - убийство, което е наказуемо с лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря. Съдът посочи, че деянието е с висока степен на обществена опасност. Начинът на извършване на престъплението и обстоятелството, че обвиняемият незаконно държи огнестрелно оръжие обосновават извод за наличие на реална опасност Димитров да извърши престъпление, ако бъде на свобода. Обвиняемият е осъждан за хулиганство и нанасяне на тежка телесна повреда, за което е реабилитиран по право.
Съдът намери, че факта за наличие на хронично заболяване на обвиняемия не може да е достатъчен за налагане на по-лека мярка за неотклонение, тъй като съществува регламентирано медицинско обслужване спрямо нуждаещите се задържани лица в следствените арести. Тези обстоятелства мотивираха съда да му наложи мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас. Евентуалното дело там е насрочено за 25.11.2015 г. от 14 ч.



Още по темата: общо новини по темата: 18
22.08.2018 »
06.02.2018 »
07.11.2017 »
30.06.2017 »
26.06.2017 »
30.05.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: