Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
От ПП СЕК също отказват да пътуват до Александруполис
Автор: Екип Burgas24.bg 11:18 / 08.09.2008Коментари (0)1067
© Burgas24.bg
Становище на председателя на политическа партия „ Средна европейска класа" Георги Манев:

Ръководената от мен политическа партия „ Средна европейска класа" и общинските й съветници, членове на ОС - Бургас заявяваме категоричната си позиция, че няма да се отзовем на поканата за участие в конференцията за бъдещето на петролопровода „Бургас-Александруполис".

От СЕК благодарим на кмета и колегите си съветници от Александруполис за поканата, отправена към бургаския кмет и нас, но нашата позиция остава непроменена от години.
Още като общински съветник в предишния ОС -Бургас внесох докладна записка, с която настоявах идейния проект за петролопровода да се разработи и приеме по целесъобразност. Бях един от участниците в дискусията с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов през 2007 г. Още тогава категорично настоявах за защита интересите на населението на Бургас и региона при проектирането, изграждането и експлоатацията на съоръжението. При дебатите тогава поисках, заедно със заместник- кмета и колегите си от Общинския съвет- Бургас от Асен Гагаузов екологични гаранции и гаранции по сигурността при изграждането и експлоатацията на съоръжението, разпределение на част от таксите, които ще се получават от транзита на суровия петрол. Настояхме и за ангажименти при строителство и експлоатацията да участват български фирми. Тогава Гагаузов увери, че българската страна ще участва в целия процес по транзитирането на петрола от Русия, включително и в превоза като дейностите ще се възлагат чрез търгове. Тогава министърът на регионалното развитие увери, че пред обществеността в Бургас ще бъдат представени подробно проектите за изграждане на буйови съоръжения.


От тогава досега, обаче бе подписано единствено Споразумението за изграждането на петролопровода и нищо от това което министър Гагаузов обеща на колегите ми общински съветници и лично на мен не беше изпълнено. Чувствам се излъган и се питам, дали това не е следващия ход на правителството. Именно поради това СЕК няма да се отзове на отправената покана от кмета на Александруполис.

Настоящия дебат ( на 19 и 20 септември в Александруполис, Гърция) според нас е предрешаване на нещо (изграждането на петролопровод), което гражданите на община Бургас все не толерират и не желаят. Основна тема на дискусията е петролопроводът „Бургас - Александруполис" - последствия от изграждането на петролопровода (околна среда, намаление на безработицата, финансов напредък) и дискусия относно петролопровода (проблеми, моментна ситуация, бъдещи перспективи).

Ние от „Средна европейска класа" не смятаме да дебатираме за нови работни места, а да отстояваме становището си заявено още в края на миналата година, че петролопровод на Бургас не само не е нужен, но е и вреден за туризма и развитието на малкия и среден бизнес. А ние сме партия, която отстояваме интересите на малкия и среден бизнес и не смятаме да отстъпваме от позицията си.

Многократно съм заявявал, че таксата, която страната ни е договорила за транзитно преминаване на петрола (в размер на 30 млн. долара годишно) е многократно по-ниска от цената на един футболист и преди време визирах Димитър Бербатов. Сега подписания трансфер на Бербатов в „ Манчестър Юнайтед" на практика доказа правотата на тезата ми от преди месеци.

Така, че благодарим на колегите си от Александруполис, Гърция , че ни уважиха и ни поканиха на дискусия. Ние от „Средна европейска класа" обаче няма да дебатираме проект, който не подкрепяме, а ще продължим да отстояваме интересите на тези, близо 50 хиляди бургазлии, които по време на Референдума в средата на февруари т.г. ( на който бяхме едни от организаторите) казаха „ НЕ" на съоръжението. Казваме „НЕ", защото искаме да запазим града си и морето си чисто и да имаме възможност да развиваме туризъм и бизнес.

Георги Манев
Председател Политическа партия „ Средна европейска класа"





Още по темата: общо новини по темата: 305
13.12.2017 »
06.07.2017 »
24.02.2017 »
16.02.2017 »
14.02.2017 »
13.02.2017 »
предишна страница [ 1/51 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: