Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Поляна между 5 блока става модерен парк
Автор: Екип Burgas24.bg 11:31 / 25.08.2015Коментари (0)2412
Община Бургас има амбициозни планове за обновяване на междублокови пространства из целия град, паралелно с безплатното саниране на старите панелки. В момента се работи активно на такъв обект в "Меден рудник". Теренът представлява една гола поляна, която никога не е била благоустроявана от построяването на този комплекс през 80-те години на миналия век. Наоколо са разположени 5 жилищни блока - 453, 455, 456, 457 и 459 в зона "Б". В тях живеят хиляди бургазлии, които скоро ще ползват модерна база за отдих и спорт в близост до своите домове.

Като първи етап при изпълнението на проекта се работи по техническата и подземна инфраструктура. Там се изгражда нова отводнителна система. Тя включва монтиране на голям колектор, който ще събира дъждовните води от околността. Впоследствие те ще се използват за поливане на новата паркова зеленина, която ще бъде засадена.

На този терен ще бъдат обособени два големи паркинга, две детски и една спортна площадка. Между петте блока ще има приятни кътове за отдих с нова паркова мебел, алейна мрежа, тротоари и ново осветление. Проектът предвижда и ремонт на прилежащите обслужващи улици.

Заедно с благоустрояването на терена през него ще минат пешеходна, вело и ролер алея. Идеята е те да се свържат в мрежа със съседни междублокови пространства, за чието обновяване Община Бургас има готови проекти, очакващи финансиране по европейските програми.

"Ежегодните инвестиции в развитието на жилищните комплекси не са спирали, но през новия програмен период 2014 - 2020 има възможност да привлечем сериозен ресурс, който да промени по-видимо качеството на живот в тях. Още преди три години започнахме да изготвяме проекти за такива благоустройства и имаме десетки готови. Тази предвидливост и активността на Бургас винаги са срещали подкрепата на европейските ни партньори", каза кметът Димитър Николов.

Акцентите в изготвените от Община Бургас проекти са свързани с предложения за реорганизация на мобилността, създаване на единен облик на градската среда, рехабилитация на уличните платна, тротоарни настилки, обособяване на места за паркиране, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, рехабилитация и предложения за нови решения в уличното озеленяване, енергоефективни решения за уличното осветление, внедряване на иновативни решения за оползотворяване на дъждовната вода, използване на алтернативни източници за генериране на енергия, мерки за управление на отпадъците, създаване на условия за ефективно включване на местната общност при намирането на решения за обновяване на междублокови пространства.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: