Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Журналист наруши омертата и каза грозната истина за вестниците
Автор: Екип Burgas24.bg 09:41 / 01.08.2015Коментари (17)1226
© Burgas24.bg
Журналист от "Преса" наруши омертата и каза цялата истина за вестниците:

След всичките емоции от вчера, дойде време да наруша омертата и да повдигна завесата около спирането на "Преса" и състоянието въобще на вестниците в България. Не искам да оплювам никого, не се чувствам жертва. Както казах дотук бяхме сега на улицата. Нищо лично, просто бизнес. Първо малко по-отдалеч. Обикновените хора не подозират, че в България няма никакви свободни медии. Всички вестници са или собственост на Делян Пеевски или зависими от него. И няма как да е иначе след като в него е и ножът и хляба. Негова е печатницата, негово е и цялото разспространение в страната. Как депутатът от опозиционната партия Дилян Пеевски сутрин гласува срещу ГЕРБ и Бойко Борисов, а следобяд неговите вестници хвалят, какво говоря, буквално облизват Бойко Борисов и ГЕРБ не е моя работа. Аз съм много малък. Същата бе участта и на "Преса", който привлече много качествени колеги с обещанието, че ще е независим. Нищо подобно не се случи. И понеже трябва да се говори с факти давам пример.

Цветан Цветанов ще го сложа на първа страница само с белезници- думи на главния редактор, които се спазваха стриктно. Затова две години кримиотдела на вестника бе мачкан от МВР и му бе отказвана всякаква информация докато Цветанов бе вътрешен министър. Допълваме с костинбродската афера и т.н. За да се стигне до рязък завой- интервю с Цв. ЦВ. по случай 50-годишнината му в стил "Работническо дело" на три страници. и пускането през ден на негови снимки, без белезници. Вие си правете изводите. Има още примери.

Това става не само в "Преса" а във всички вестници, които вървят плътно зад властта и това ги убива. Но да му мислят техните чорбаджии.

Атаките срещу Реформаторският блок, не съм им адвокат. Факт е, че сътвориха толкова много глупости. Но как така се атакуват само техните министри- със заповед от БОСА, всеки ден бой по реформаторите, които тормозят добрият Бойко и му пречат дасе съюзи с ДПС. Които са бели и добри. Да сте видели някой вестник да напише, че имотите около плажа Силистар са на тъста на Йордан Цонев !??? Ех ако бяха на Иван Костов какви фолиа щяха да се излеят ееех.

Не съжалявам, че всичко с "ПРеса" свърши. Почуствах две неща облекчение и омерзение. Така е, когато си човек втора ръка там, не си от "Труд" и нямаш къса пола. И сега пиша с чиста съвест, документите ми за съкращаването още не са готови, а дори и заплатата не съм си получил. Не ми пука. Вчера написах, че не успях да се справя с трудовашките интриги и това ми беше най-големият проблем. Тези интриги разядоха вестника като киселина. Абсурдно е да обясняваш на журналистите си колко си велик и как няма пари, а две редакционни коли всеки ден да бият по 140 километра до Правец и обратно, където се строят вилите на Тошев и Велева.

Абсурдно е с труда си да храниш фамилията на В. Запрянов и той с огромната си заплата да кара фирмата да му плаща дори автомивката на личния му джип. Това си е чисто кокошкарство. Алчността на босовете, интригите и пълното презрение към работещите в "Преса" ,третирани като роби, съсипа вестника. Това е истината.

Факти- 15 дневен труд без почивка, всяка неделя на работа, работа по празници без компенсации и без заплащане, по идея на Валери Запрянов и още и още. Забрана за повече от 10 дни отпуск, отказ да се прехвърлят отпуските от предишната година итн. Затова край на омертите, щото такива хора с пурите ни водят на заколение. Не съм роб и няма да бъда повече слуга на тях. Те са останали в 1976 г.

Цял месец юли ръководството на вестника Тошев и Запранов се правеха на ударени какво ни чака. Само, че да моташ журналисти е грешка. Ние си проверихме, събрахме информация. И един въпрос без отговор-главният редактор, вече фалирал, обяви, че до последно се борил за вестника, до последната секунда. ПЪЛНА ЛЪЖА- по моя информация от разпространителските фирми-още в началото на юли е наредено "ПРеса" да се кара по една-две бройки на сергиите, защото спира в края на месеца. Толкова за морала и тем подобни на Т.Тошев, В. Велева и Запранов. Има си възмездие за всичко. Лъжата 105 Тошев, Запрянов и други подлеци.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Време е да гушне букета и единственият всекидневник от Живково време - "Труд" Така и се връща на 100% от почти всички павилиони. "Монитор" е следващият непродаваем в-к, но е на Свинчо. "Преса" не е първият, миналото лято все още имаше и едно "Репортер"-че, но и то трупяса и затова Блъсков го спасиха в часовите вестници.
+1
 
 
Ха добро утро!!!Че кога е имало свободни и независими медии в България?!Едни гъзолизци се сменят с други и в очите на хората се хвърля прах според нуждите на управлаващите...
0
 
 
браво на йурналиста а гадния гном Т.Т и другите двама са за убиване меко казано
+2
 
 
Вси4ки кредитни милионери обйавйават фалит за да не плащат кредита..:-) :-) :-) фирми4ката е фантом с цел да се вземе ктедита...:-)
+3
 
 
Ха-ха-ха "Обикновените хора не подозират, че в България няма никакви свободни медии", абе келеш ти какво си мислиш, че не се знае какви мискини и мундари сте всички дето ревете за "свободата на словото" ли? Наистина ли сте толкова нагли та си мислите, че освен няколко хиляди баби и дядовци по селата не знаят какво представляват "медиите", собствениците, редакторите и работещите в тях?
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 01.08.2015 г.
-4
 
 
Много неграмотно написана статия. Наистина ли е журналист този?
+5
 
 
Всичко е ясно и очевадно на всички мислещи и виждащи хора,но НИКОЙ НЕ ГО е*е без извинение,нека да почакаме още малко господа бизнесмени и ще си живеете тука с мангалите и с онези дето не харчат нищо за вашите бизнеси и не говорят за нищо освен храна и сметки,недейте да плащате за убийството на някой,като Пеевски,сега ви е удобно но след 10 години ще ви гледаме сеира...жалко за децата...
+6
 
 
България БАВНО, НО СИГУРНО УМИРА. ЗА МОЕ ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА Е САМАТА ИСТИНА.ТОВА УСЕТИХ, ЧЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ ОЩЕ В ДАЛЕЧНАТА 1990г. И ЧУДО НЕ МОЖЕ ДА НИ СПАСИ.
на 01.08.2015 г.
+9
 
 
Това дето някои милионери дори автомивката не искат да си платят е верно. Айде ясно ми е че когато си намерил роби да ти правят пачки,докато ти почти нищо не правиш освен да ходиш по срещи в скъпи ресторанти е добре и те ще направят всичко това да продължи ала лошото е че има и такива които са тотални негодници и мирогледа им е животински макар и да са на широко и охолно.Не разбирам такива екземпляри.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: