Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Ездачите на "Кан Крум“ стягат редици за "Купа Бургас“
Автор: Екип Burgas24.bg 13:40 / 30.07.2015Коментари (0)1806
©
Въпреки редица предизвикателства и трудни моменти, състезателите на клуб по конен спорт "Кан Крум" се готвят за участие в 5-тия Национален турнир "Купа Бургас" в началото на август.

Най-мащабното състезание, в което се включват елитни ездачи от цялата страна, със сигурност ще атакуват призьорките на клуба Сияна Базотева с кон Галеник и Жени Михова с Финес. Финес, която е една от най-перспективните кобили на клуба, записа запомнящо се участие на финалите на неофициалното Световно първенство FEI Challenge, което за първи път се проведе в България - от 2 до 5 юли на базата в Житница. Бургаският клуб не участва със състезатели, но предостави два коня - Финес и Реквием, с които скачаха чужди ездачи. Тандемът Финес - Саад Джабри /Мароко/ до последно държеше първо място, но бутане на препятствие в последния момент му отреди 6-та позиция в крайното класиране. За сметка на това, шампион стана кон Дръзки на побратимения с "Кан Крум" клуб "Кабиюк"-Шумен. Жребият определи той да скача с иранския състезател Давуд Пурезай.

Интересен факт е, че двамата председатели - Даниел Радулов, оглавяващ най-стария клуб в страната - шуменския и Георги Базотев, който е начело на най-младия - в Бургас са част от ръководството на Съвета на директорите на Фаркол. И двамата отдавна са отдадени на една и съща кауза - развитието и подкрепата на конния спорт. След приключване на международното състезание България получи адмирации за организацията по домакинството на неофициалното Световно първенство FEI Challenge, което миналата година се проведе в ЮАР. Определят го като неофициално, тъй като участниците ползват коне под наем в държавата-домакин.

"Не участвахме със състезатели, защото успешният иначе клуб "Кан Крум" среща много пречки в своето развитие и това не е тайна. Липсата на традиции в Бургас и опора, базирана единствено на ентусиазма на участниците, води до хронична липса на добра атмосфера и обезсърчаващи условия на работа", коментира председателят инж. Георги Базотев. Той не скри, че клубът е на кръстопът, а силите на състезателите и треньорите да бъдат за пример в подобна тежка работна среда се изчерпват.

Въпреки предизвикателствата пред клуба, на съпътстващия Световното първенство турнир в Житница бургазлии записаха много добри резултати. Сияна Базотева и Галеник заеха първо място в паркура за юноши и девойки до 18 години. Участие в категорията при мъжете направи и треньорът й Пламен Радославов с кон Бинара.

Само преди седмица пък Георги Базотев, като част от ръководство на родната федерация, се срещна с президента на Международната федерация по конен спорт Ингмар де Вос, който бе на визита в България. Високият гост пристигна у нас, за да се запознае на място със състоянието и перспективите на конния спорт, като за целта посети младежки международен лагер на базата в Арбанаси и се срещна с изявени дейци в тази област. "Ингмар де Вос сподели, че България е една от водещите държави в конния спорт на Балканския полуостров. Мнението му е, че сред децата ни има много бъдещи шампиони", посочи Георги Базотев, който представлява Южна България във федерацията.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: