Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Обновеният автобусен терминал промени облика на “Меден рудник"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:30 / 21.07.2015Коментари (1)2172
Реконструкцията и разширението на автобусния терминал в "Меден рудник" навлезе във финална фаза. Интересната архитектура и многото нова зеленина промениха коренно облика на тази част от комплекса, разположена между зоните "В" и "Г".

Терминал "Меден рудник" и прилежаща територия са сред основните компоненти по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас". Обектът се явява начална точка на "Бърза автобусна линия", която ще свързва "Меден рудник" с комплексите "Славейков" и "Изгрев". Разстоянията между крайните спирки по маршрута ще се преодоляват за около 25 минути, тоест два пъти по-бързо от днес.

Терминалът в "Меден рудник" представлява комплекс от съоръжения, предоставящи възможност за безпрепятствено опериране на линиите на градския транспорт - автобусни и тролейбусни. В обхвата му са включени:

* Основна едноетажна сграда, която съдържа:

- Чакалня за пътници, оборудвана с подходящ брой места за сядане, устройства за закупуване и подновяване на електронни карти, устройства, които предоставят на пътниците информация в реално време, информация за транспортната схема - маршрут на БРТ-линията и останалите линии, разписанията и спирките на обществения транспорт в града, карта на града;
- Санитарни възли за посетители и служители, с наличие на специализирано място, осигуряващо достъп за хора с увреждания;
- Помещения за шофъори, проверители, диспечерски пункт и технически системи за управление на обществения транспорт.

 

* Автобусен сектор за изхода на БРТ - платформа с лека метална покривна конструкция, която осигурява видимост за шофьори и пътници, места за изчакване.

* Към прилежащата територия на терминала са ситуирани:
- Автобусен сектор за входа на БРТ;
- Тролейбусна спирка за изхода с конвенционален готов заслон.
Отопляемите рампи на автобусните сектори, платформите за качване на равнището на пода на превозното средстсво в зоната на терминала, спирките - всичко това гарантира сигурно придвижване на пътниците при слизане и качване, дори и при заледяване. Осигурена е маркировка с тактилни плочи за всички зони, специализирани места за слизане и качване, места за изчакване на трудноподвижни хора. Пространството около сградата на терминала и около автобусните спирки е проектирано така, че да осигурява на пътниците качествено обслужване и безопасност. Това включва добра осветеност на района, система за видеонаблюдение, озеленяване и облагородяване на района, достъпна среда за хора с увреждания и майки с деца.
Пространството, обособено за озеленяване, е съобразено с пътникопотоците в комплекса. Озеленената площ е преходна от жилищната територия към Терминала. Тя е решена като място за отдих - с пейки и сенници. Алейната мрежа е в пейзажен стил, а декоративната дълготрайна дървесна и храстова растителност е в пълна хармония с архитектурата и функционалното зониране на пространството. За оперативните нужди е осигурен паркинг за изчакване на автобусите между курсовете.

Строителството на Терминал "Меден рудник" е част от изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

 




Още по темата: общо новини по темата: 195
25.04.2017 »
10.04.2017 »
24.02.2017 »
23.02.2017 »
22.02.2017 »
15.02.2017 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.08.2015 г.
0
 
 
Пълен майтап е всичко. От като е пусната спирката не съм видял един човек да чака тролеите, а и те не спират. 211 ПЪК СПИРА на старата спирка.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: