Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Москов: Спрете кафето и цигарите за 3 дни и ще си платите здравните вноски
Автор: Екип Burgas24.bg 16:18 / 17.06.2015Коментари (125)11468
©
Точната сума за една здравна вноска на месец е 16,80 лв. По размириците гледах големи групи хора все с кафе и цигари, ако си ги спестите за три дена, ще имате за здравни осигуровки. Това заяви здравният министър Петър Москов, цитиран от БГНЕС.

"Ако ми вменявате социална вина, приемете, че като човек искам да защитя всички хора, които независимо какво им дава системата през годините са били коректни спрямо закона. Ако аз и вие сме се осигурявали всеки месец, то няма причина някой друг да не го е правил", смята Москов.

Той посочи, че е съжалил, че е чул вчера от трибуната на парламента, че държавата изнудва за плащането на здравните осигуровки назад във времето.

"Като кажеш в едно изречение, че не трябва да се търси дължимото и че системата е недофинансирана, ти си противоречиш", убеден е Петър Москов.

Относно решението за смяна на ръководството на болница "Св. Анна", здравният министър посочи, че то не е персонално, а е като всяка друга смяна на ръководство на болница.

"Сменят се шефове на банки, което е обичайно, но като се смени директор на болница изведнъж представлява държавен въпрос. Нямам една причина за тази смяна, а 7 млн. и всички бяха в КТБ", оповести Москов.

"Няма отговор на въпросите сумата за всяка клинична пътека гарантира ли, че е достатъчна за качеството на лечението, не се ли дават повече пари от нужното, каква част от стойността всъщност е за труда на лекарите и сестрите, каква част от парите отиват за немедицински дейности и най-важно - този подход дава ли възможност на Касата на НС да планира дейности и пари. Да се знае чисто и ясно колко струва лечението ни", уточни Москов.

Той заяви, че разделянето на пакетите на основен и допълнителен не е свързано с икономии, а с насочена политика към основните заболявания, влияещи на здравните ни показатели като нация. Москов припомни, че в основния пакет влизат масовите заболявания, за които гражданите няма да доплащат и като здравноосигурени ще получат качествено лечение.

"Дали официално или не, в българските болници в момента се доплаща за всичко, системата е бездушна и безсъвестна за последствия от заболяването ти и ако нямаш средства за консумативи или друго, си обречен", каза Москов.

Той коментира, че ще се гарантира цялостното лечение само срещу ангажимент пациентът да е здравноосигурен.

"В допълнителния пакет също няма да се доплаща, там са заболяванията, които ще са с планов прием - състояния, които могат да чакат. Ще дадем краен срок, в който заболяването може да бъде излекувано", допълни Петър Москов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ами за цигарите поне има право, най мразя човек с цигара пред мен да ми каже "не ми стигат парите за нищо" .. ама за цигари му стигат винаги
0
 
 
Булгаринут само реве че няма закони, правила в тая дурйава, а когато се налойат такива, започва да реве и да ругае че някои му налага закони. Е хубаво е да разберем поне какво искаме
0
 
 
Абе аз кафето и цигарите ще ги спра, но за алкохола не знам как ще стане
0
 
 
Д-р Москов е прав! Безплатен обяд няма! Щом искаме - трябва да си плащаме!
0
 
 
Гледал бил по размириците че имало хора с цигари и кафета,аз пък гледам по размириците едни мазни цигани които незнаят какво е това плащане на здравна осигоровка,потребителска такса.Че и от време на време ще пребият някои доктор,и въпреки това ползват медицински услуги.Те нетрябва ли да спрат с нещо-или за пореден път се отнася за Българите,а циганите да си правят каквото си искат...
0
 
 
Вав европеиските дарйави не изнудват хората за здравни някаде дори медицината е безплатна така Че не сте вав позиция да казвате каквото И да е било спрете да лайете народа нали трябва да се учим от европа защо прилагате закони от преди 1000 години Плати или умри ?
0
 
 
Москов преди да иска пари от безработен, защо не му гарантира работно място? Това което казва не е решение, по-скоро нямакава наивна надейда че безработния ще му даде пари. Проблема е в голямата безработица, работата без работен договор и ниските заплати, а не в данакоплатеца. В краина сметка дърйавата винаги мойе да изолира данакоплатеца и да си взема таксите директно от работодателя. Друг е въпроса че работодателите предпочитат да работят с работниците си без трудов догвор и да им плащат в плик. Няма как москов да иска пари от хора които ги нямат, пък камо ли да ги глобява. Безработния по-скоро ще напусне дърйавата от колкото да се надява да си намери работа и след това да работи 6 месеца за Москов че да му плати европеиската глоба...
0
 
 
3 дена без цигари си е голям зор... :D
0
 
 
Да спремИ да йивеем , та да не ни трябват изобщо задравни осигуровки
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: