Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Просяците у нас изкарвали почти половин милион лева на месец
Автор: Екип Burgas24.bg 10:48 / 10.06.2015Коментари (4)2043
©
Просяците у нас изкарват по почти половин милион лева на месец. Внушителната сума обаче не отива в джобовете на децата, жените и инвалидите, а в десет ромски барони, които ръководят мръсния бизнес. Това разкриха високопоставени източници от МВР пред "Телеграф".

Най-много просяци в момента има в София, Варна, Пловдив, като бройката им надхвърля 300 човека. С настъпването на летния сезон тумби роми вече се насочват към курортите, за да скубят състрадателните чужди туристи, разкриха висши полицаи.

"Няма цигани от София, Варна и Пловдив, които да се занимават с този бизнес. На тях им е под нивото да въртят просяци. Цялата дейност в тази сфера е съсредоточена в ръцете на десетина тартори от Ихтиман, Чирпан, Самоков и Сливен. Те са на върха на пирамидата. Под тях са отговорниците по транспорта и по наблюдението на просяците, а най-отдолу в йерархията са най-големите жертви - децата, жените и инвалидите, обясняват оперативни работници. В момента ежедневно в София гастролират около 150 роми от провинцията. Те се конкурират с 50 столичани за състраданието на хората, но често между тях избухват сблъсъци за територии. Обикновено губещите са местните клошари, тъй като циганите ги пребиват и им взимат заработеното, твърдят полицаите. Превозът на просяците става най-често с миниванове или микробуси. В тях се натъпкват понякога 10-12 човека, които буквално стоят един върху друг.

"След това ги стоварват в центъра на съответния град или на Централна гара в София и ги оставят по една-две седмици, след което ги преместват в друг град", разказаха разследващите. На практика дори 5-6-годишни деца са оставяни да спят по подлези и градинки в кашони, само и само да будят съжалението на минувачите. Най-тежко в летните жеги е на бременните, на които им е забранено дори да си купуват храна и вода, въпреки че им прилошава.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Преди да се пенсионирам работех в дом за инвалиди и се чудех защо ги пускат извън двора на пансиона, сутрин не си ядат закуските ами яхват инвалидните колички по тъмно още и застават пред закусвални и баничарници да просят, а вечер пияни с бутилки се връщат, а някой ги докарваше полицията! В дома храната беше хубава и месо всеки ден, баня колкото иска да се къпе, телевизори във всяка стая грижи идеални, а те се връщат пияни и охлузени дето са падали! ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЗДРАВНИЯ И СОЦИАЛНИЯ МИНИСТЪР, НЕ ОТПУСКАЙТЕ ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ НА ХОРА ДЕТО ПУШАТ И ПИЯТ, ТЕ НЯМАТ НУЖДА ОТ ТЯХ НЕ СИ КУПУВАТ ЛЕКАРСТВА, ВСИЧКИ МАНГАЛИ ИНВАЛИДИ-ПИЯТ И ПУШАТ, ТОВА БОЛНИ ХОРА ЛИ СА НАМАЛЕТЕ РАЗХОДИТЕ И СПРЕТЕ ТЕЗИ ФАЛШИВИ ПЕНСИИ ДА БАЧКАТ!
+2
 
 
Що да не изкарват,като има будали,да дават.
егати новия облик-мн.е мрачен
на 10.06.2015 г.
+5
 
 
Ми свършете си работата-знаете шефовете,знаете местата за просия,знаете кои са просяците-арест и готово.НАП да почва проверки и така.То това е само една статистика-без реални действия. А уж просията е забранена.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: