Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Санитарки в болници изнудват близки на пациенти с такса "памперс"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:19 / 28.05.2015Коментари (13)2878
©
Санитарки изнудват близките на пациенти с такса "памперс". За това пише "Телеграф", позовавайки се на възмутени потърпевши, които са били принудени да плащат нерегламентираните суми в различни болници в страната.

Най-големият рекет е при възрастните пациенти, които не могат да се обслужват сами. Цената за всяка смяна на пелени и бельо варира между 2 и 5 лв. в различните градове.Роднини на болна жена останали втрещени от наглото отношение на санитарка в болница в Горна Оряховица. Трудно подвижната пациентка била настанена там със сърдечни проблеми. Тъй като не можела да бъде постоянно край нея, дъщерята на бабата помолила едната санитарка да я наглежда и ако се наложи да й смени памперса.

"Няма проблеми. Но да знаеш, че аз пуша цигари "Слим" и много обичам шоколадови бонбони "Пияна вишна", ама от скъпите. Пък и на нощните смени ми трябват и 1-2 кафенца, за да не заспя, че съм много уморена", отговорила болничната служителка.

На озадачения поглед срещу нея бялата престилка тросната пояснила. "Те какво, да не си мислиш, че ще се цапам и ще сменям памперси на майчето ти безплатно, ей-така, за Бог да прости. Всичко на този свят се плаща, моето момиче. Като не щеш да се ръсиш за пари и бонбони, ще трябва да ми платиш по 2 лева на памперс. Няма да те излъжа, не бой се. Ще събирам мръсните памперси на бабата в една чанта, сама ще можеш да си ги преброиш колко са и колко пари ми дължиш".

Управителят на болницата д-р Георги Вашков заяви, че не е запознат с подобни случаи на изнудване.

"Ще бъда безкомпромисен, ще уволнявам всеки, който поиска пари или почерпка. Санитарки има под път и над път", коментира той.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Но да знаеш, че аз пуша цигари "Слим" и много обичам шоколадови бонбони "Пияна вишна", ама от скъпите. Пък и на нощните смени ми трябват и 1-2 кафенца, за да не заспя, че съм много уморена" - това ми напомня оня лаф "Имаш ли кибритче да ми дадеш една цигара, че съм много гладен и няма къде да спя, а пък и жена ти е много хубава".
Aнонимен
на 28.05.2015 г.
-2
 
 
Ами като са санитарки какво? освен да ядат лаината болести не4истотии на всякакви хора калво те да не безплатна работна рука сус сме6ните им заплати естествено 4е 6те си пла6та6 като иска6 някоя ссанитарка да смени памперса на маика ти все пак И тя е 4овек а И какво са 2 лв сме6на цена за едни лаина нали така замислете се хора да не би на тези санитарки да им е лесно по цял ден кенефи боклук лаина да не са хора втора рука ако утре вие сте на мястото на тези санитарки 6те ви готино ли да ви е*ават вски ден ? Няма нали
Aнонимен
на 28.05.2015 г.
0
 
 
В българското здравеопазване всичко се плаща-нима е нормално при спешен случай близките да бъдат изпращани да купуват ръкавици,бинтове,марли и гипс от конкретна аптека,а при изписване на пациента епикриза да се получава само срещу спонсорство на болницата в размер на поне 200-300 лева.И точно лекар да се прави на ощипана мома и да заплашва с уволнения-смешно и жалко е!
Aнонимен
на 28.05.2015 г.
+2
 
 
ДОБРО УТРО! САНИТАРКИТЕ СА ПО ВАЖНИ ОТ ДОКТОРИТЕ И СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ.
+1
 
 
Де да бяха само санитарките. Рибата се вмирисва откъм главата. Те пък висшия персонал големи егоисти - само те искат такси, ами за раята?
Aнонимен
на 28.05.2015 г.
+2
 
 
ТОВА НЕЕ ОТ СЕГА А ДОСТА ОТДАВНА,ОСОБЕНО В ХИРУРГИИТЕ НА ПЕЩЕРСКО ШОСЕ ЦАРИ ТАКЪВ РЕКЕТ И ОТ САНИТАРИ И ОТ ЛЕКАРИ.УЖ ЗА ПОДОБРЕНИЕТО НА ПАЦИЕНТА СЪБИРАТ ГОЛЕМИ СУМИ И ГОРКИТЕ ОТЧАЯНИ ХОРИЦА ТЪРСЯТ ОТ ТУК ОТ ТАМ И НАКРАЯ ЧОВЕКА СИ ЗАМИНАЛ.ОТ ЛИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ Е КОМЕНТАРА
+2
 
 
Защо ли се прави на изненадан този шеф на болницата? Според мен санитарката не трябва да доближава болния без медицинска сестра, която е длъжна да обслужи болния, но .. в България санитарките са почти доктори. А пък колко народ са осакатили след тежки операции е друг въпрос
Спhttp://www.economic.bg/bg/news/7/parviyat-grad-u-nas-kojto-vavezhda-integriran-gradski-transport.htmlодели какво ново....
на 28.05.2015 г.
+1
 
 
Преди няколко години и аз бях потърпевша. Баща ми беше в хирургиите на Пещерско шосе и не можеше да се олслужва сам. Този път реших да не даваме със сестра ми 12 часови дежурства и да платим на санитарка. 20 лв за деня и 15 лв за през нощта, общо 35 лева на денонощие. Разбрах, че шефа на отделението им е разрешил в извън работното им време да полагат допълнителен труд . Какво правеха обаче. Всичко вършеха ,/иди ги провери какво са правили/ в работно време. бяха направили кооперация от всичките санитарки и си деляха после. Бяха облечени и наконтени повече от мен. И как няма като само от мен за 20 дни смъкнаха 700 лева в джоба си без данъци естествено. Разбирам, че и досега си продължава да работи тази система и да изнудват близките на болните.
0
 
 
Явно мисленето им е толкова плитко, че не се сещат как утре те могат да са в болницата и да няма кой да им смени памперса.... с 2лв. ще забогатее...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: