Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Абитуриентки скриха смартфони в дамски превръзки на матурата
Автор: Екип Burgas24.bg 08:56 / 21.05.2015Коментари (8)3081
©
Изобретателни абитуриентки в Хасково се опитаха да прекарат мобилни телефони, скрити сред "лични дамски принадлежности". С подобно обяснение девойките категорично отказаха на квесторите да надникнат в несесерчетата им при влизане в класните стаи за матурата по български език и литература.

Преподавателите се усъмниха дали там няма апарати за мобилна комуникация и дори най-обикновени пищови.

След лют спор на вратата спрените абитуриентки най-накрая "признаха", но пред жена, че вътре са дамските им превръзки, пише "Монитор". Били неразположени и предвид 4-часовото стоене в класната стая рискували да изцапат тоалета си. 

Момичетата даже отворили несесерчетата, където наистина имало от въпросните санитарни консумативи. Опитната квесторка обаче не се задоволила с птичи поглед и пребъркала чантичките, където лъснали смартфони с хендсфри, очевидно предназначени за свръзка с оперативния щаб отвън. Устройствата бяха иззети, а зрелостничките откарани до чиновете.

Това е една от най-популярните тактики за хасковските абитуриенти през последните години. Отиващият на изпит зрелостник подсигурява неколцина приятели, които от зона с WiFi сърфират из Гугъл в търсене на верния отговор. 

Схемата работела безотказно до миналата година, когато за първи път бяха хванати двама преписвачи, получаващи помощ отвън. Затова сега на квесторите бе разпоредено претърсване, разбира се, в границите на приличието, на всеки подозрителен абитуриент. 

В опит да прекратят порочната практика всички хасковски гимназии изключиха свободния си интернет, като оставиха само този в административната част, за който обаче е нужна парола. 

Понеже надзирателите на самия изпит са от други училища, както и учениците, се предполагаше, че няма кой да знае входът към виртуалното пространство. 

В хасковската Природоматематическа гимназия решиха да не рискуват и направо дръпнаха щепсела на рутера. Това обаче не спира абитуриентите, още повече че повечето имат собствена мобилна връзка на смартфоните си. 

Според хасковски квестор поне половината от дванадесетокласниците се озовават в стаите с мобилни телефони, които крият в бюстиета или направо в панталоните си. Учителите нямат право да ги обискират, а за да тушират подозренията, изпитваните оставят предварително взети стари мобилни телефони на учителското бюро. 

Измамата лъсна преди началото на матурата, когато младеж свободно цъкаше на мобилното си устройство, въпреки че преди това демонстративно остави пред учителя цели два апарата.

За да залавят преписвачите, училищата бяха инструктирани да инсталират по две камери във всяка стая, в която се провежда матура. Устройствата се монтират на противоположните стени, а в оперативния център дежури човек, който следи изображението. 

В опит да изпълнят съвестно задълженията си пък мнозина квестори се обръщат към близкото социалистическо минало и с транзистори тип ВЕФ обикалят между редиците. Има ли действащ телефон, ВЕФ-ът по социалистически се смущава от новата технология и започва да бръжди.




Още по темата: общо новини по темата: 24
24.08.2015 »
12.08.2015 »
23.06.2015 »
12.06.2015 »
11.06.2015 »
11.06.2015 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Аз съм отчаян от друго. Вече мисля, че това не се прави за по-висока оценка, а ей-така, просто да се покажеш велик, погазвайки правила, прецаквайки контрол и защита и т.н.
+1
 
 
Добре, че са им останали тези ВЕФ-ове от времето на соца!
0
 
 
Щом не са ги набутали в тампони пак добре
+4
 
 
Още малко и ще започнат да си ги пъхат по дупките!
с .. . с. с.с .с с. с.с
+2
 
 
Ей това е мода, ... с ВЕФ да правим кал на учениците преписвачи. Интересно стана ! Ама ако сега не е реална оценката какво ли става с другото в Живота.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: