Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Екатерина Захариева: Ужасих се от данните за управлението на КТБ
Автор: Екип Burgas24.bg 10:48 / 01.04.2015Коментари (3)1993
© Impact Press Group
Още от 2008 г. службите за сигурност са имали информация, че Корпоративна търговска банка не е съвсем стабилна, но защо не са реагирали още тогава? Това попита началникът на Кабинета на държавния глава и бивш служебен вицепремиер Екатерина Захариева в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Сега е моментът държавата да покаже, че институциите работят, но въпросът е защо не са работили, когато трябва, за да не се налага в момента прилагането на извънредно законодателство, което е меко казано нелицеприятно", коментира още Захариева.

По думите й, част от нещата, които мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев разказа в интервюто пред Явор Дачков, със сигурност са истина.

"Все пак, ако имаш да казваш нещо, кажи го публично. Така звучи като блъф - "Оставете ме да си придобия имуществото, което съм купил с парите на хората, защото иначе ще разкажа много лоши неща за вас", подчерта още тя.

"Аз се ужасих - това не е банка, а институция за събиране на средства, за да се купуват едни предприятия. Ужаси ме фактът, че 80% от кредитите там се оказват кухи", допълни Екатерина Захариева.

Според нея с мерките, които правителството и парламентът предприемат по случая "КТБ", той няма да остане неразнищен. "Нека все пак да видим резултатите", поиска тя.

"Абсурдно е управителят на БНБ да прехвърля вината върху подуправител и това, че собственикът на банката го е заблудил. Мандатът му изтича, но не и отговорността", коментира Захариева поведението на гуверньора на БНБ Иван Искров, който последователно обвинява политиците за липсата на воля за разрешаване на проблема в КТБ.

Цветан Василев не се е срещал с президента Росен Плевнелиев или с членове на служебното правителство, категорична бе Захариева по повод твърденията на банкера за контактите му на най-високо политическо ниво.

Референдум

Началникът на кабинета на държавния глава потвърди намеренията на президента Росен Плевнелиев да инициира референдум за изборните правила.

"Такива са и заявките на управляващата коалиция. Българите в чужбина ще трябва да се организират да гласуват", посочи Захариева.

"Задължителното гласуване трябва да бъде въведено с електронното гласуване. Не е нужно да се говори за глоби, а за лишаване от някакви административни права, в други държави има и стимули. Ако искаме хората, които управляват, да не са избрани с платен, корпоративен и всякакъв друг престъпен вот, това е необходимо", категорична бе Захариева.




Още по темата: общо новини по темата: 214
30.01.2024 »
22.01.2024 »
05.07.2023 »
24.04.2023 »
20.04.2023 »
13.04.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 01.04.2015 г.
+4
 
 
Мацка, явно доста неща не са ти ясни по материята. Апропо, защо всички плюещи си представят, че КТБ трябва да бъде като ДСК например - спестовна каса на населението? И без това банките в България са доста много /почти 30/, логично е някоя банка да се концентрира в специализирани банкови операции, като КТБ например: финансиране и кредитиране на предприятие с държавно участие, кредитиране на предприятия с големи обороти и такива с предстоящи иновации в материалната база, както и технологично оборудване. Затова банката не разви широка клонова мрежа с ориентираност към населението, а се специализира към корпоративни клиенти. Г-н Василев - не се вързвайте на поканите да се приберете в Бг - тия заговорници са големи гадове и са отмъстителни - пазете си живота!
+3
 
 
Всички фирми на Цветан Василев си плащат данъците от дохода и ДДС! В момента са подложени на страхотен натиск от кръговете на Дебелян! Ако това са кухи фирми, тогава аз да съм папата на католиците! Аман от такива кухи лейки като тази на снимката!
+6
 
 
Куха си ти не фирмите на Цв.Василев тези служби да не ги ръководя аз.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: