Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Ски звезди нарекоха "шега" и "катастрофа" условията за ски в Банско
Автор: Екип Burgas24.bg 09:36 / 02.03.2015Коментари (30)1202
©
Линдзи Вон се оказа сред водещите ски звезди, които смятат, че условията за състезанията от Световната купа в Банско в последните дни са "твърде опасни".

"Това е някаква шега. Този сняг е твърде опасен за каране на ски", е цитирана от "Ройтерс" Вон след днешната алпийска комбинация.

"Трябваше да забавя през цялото трасе, защото не виждах нищо. Най-важното е, че успях да стигна до финала без да се нараня", добави Вон, която кара само в Супер Г и пропусна слалома.

Пред българските медии американката беше малко по-предпазлива в определението си за пистата, като обяви, че е трябвало да кара много "консервативно". "Сигурността на състезателките е на първо място, а днес не беше безопасно", каза тя.

Вон беше най-ощетена от променливото време на писта "Марк Жирардели". Супергигантският слалом беше спрян след първите шест състезателки и беше пуснат след повече от половин час пауза. Мъглата обаче засегна най-силно стартиращата под номер 8 Вон.

Фотографите не успяха да я хванат на пистата, като в най-добрия случай на снимките се различава нейният силует. Тя даде над две секунди и половина по-слабо време от най-бързата Анна Фенингер.

Почти същото беше положението и с номер 9 в стартовия списък Илка Стухец, която не завърши. След това се проясни.

Олимпийската шампионка от 2010 г. Виктория Ребенсбург и австрийката Никол Хосп също разкритикуваха условията.

"Беше много трудно. Пистата беше в лошо състояние, имаше дупки и снежните условия бяха катастрофа. Това не е само днес, а в трите дни тук", заяви пред "Ройтерс" носителката на Световната купа за 2007 г. Хосп.

"Не мога да разбера как беше позволено това да се случи", добави австрийката, която днес не успя да завърши слалома.

В последните два дни останалите основни състезателки критикуваха най-вече участъците с мек сняг.

Завършилата втора Тина Мазе няколко пъти обясни на пресконференцията, че е било много трудно да се кара. Тя отново спомена за участъците с мек сняг, които застрашават здравето на скиорките в скоростните дисциплини.

В събота Ребенсбург обясни пред германските медии ситуацията така: "Това не е писта за световна купа, долната част е наистина подвижна. Финалната част е мека и неравна. Ще е срам да има състезание".

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Antonio за условията на дриспорово никой не говори щот е известно че не струварџ‘Њрџ?‚
0
 
 
Dimitar дори няма нужда да говоря, те най-добрите си го казаха рџ?‚рџ?‚
0
 
 
ти явно не караш ски,за да пишеш такъв коментар
0
 
 
Звездни лигли.трудна им била пистата хаха.да не искат и асфалт да им положат
0
 
 
Пулни глупости аз карам ски на Банско , само в петук имаше мугла но това е несто което не мойе да се контролира, не спряха да им лускат звездната писта аз мога И те трябва да могат
0
 
 
ами тия от ройтер да го ...ат , гледал съм състезания с много по-голяма трудност , и знаеме ,че лисицата като не може да стигне гроздето , казва че е кисело...Банско е един от най-хубавите курорти в европа
0
 
 
Ако снегът не е бил сняг, а киша, не знам какво очакват всички да направят хората от Банско - може би по някакъв магически начин трябваше да завали сняг, само защото има състезание? Или температурите да се задържат под нулата, за да не се топи той поне? Последните седмица-две в цялата страна, не само в Банско, условията са ужасни, защото в края на зимата е 15 градуса. Ако ще и 34893 машини за сняг да пуснат, няма как да променят температурата. А е факт, че само на Банско тези машини работят, когато условията го позволяват...
+2
 
 
Май властимащи и сходни създания упорито отказват да прозрат, че с нагло и безконтролно строене и цени без качество нищо не се постига. Колкото и да замазват очите на местно ниво с туризъм и ала-бала, казаха им го от световно, че не стават - алчността и посредствеността ще затрият Банско от списъка с желани курорти. Това си заслужаваме - чужденците не са балами, а достойни хора с мнение, което е обективно и не ги е страх да го изрекат. Да се поучим, а не да плюем, защото сме си виновни.
+2
 
 
Колкото и да е кофти, трябва да се проумее, че след 10 години в България няма да има конкурентни условия за ски туризъм / спорт. Днес някакви хора, които "радеят" за белия спорт, лобират за нови писти и лифтове, гонейки бърза печалба и възвращаемост на инвестиции, в пълно противоречие с принципите на устойчивото развитие, което ще доведе до загуба на природна територия и част от един много важен възобновяем ресурс - дърветата. Тоест - сняг няма, дървета няма, но пък писти, хотели и лифтове - да. Абсурдът се превръща в норма. Дано все пак не ослепеем и не оглушеем съвсем, че да започне всичко това и да ни харесва...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Испанската преса: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: