Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лиляна Павлова: Леките коли може да не плащат тол такси
Автор: Екип Burgas24.bg 14:37 / 20.02.2015Коментари (8)2562
©
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обяви пред журналисти в парламента, че предишните й изказвания за тол таксите у нас са били интерпретирани неправилно.

Преди два дни пред Нова ТВ министър Павлова обяви, че след въвеждането на такси за изминато разстояние по магистралите цената ще бъде до 10 стотинки за километър за леките коли.

След бурните реакции заради обявената висока цена министърът се поправи в прессъобщение, в което обяви, че е възможно пътуването по републиканските пътища да струва и 1 стотинка за километър.

"Всичко е въпрос на анализ на Световната банка, която трябва да даде варианти до края на годината. Едва след това правителството ще вземе окончателното решение", обясни тя.

Днес Лиляна Павлова обяви пред журналисти в парламента, че според един от вариантите за промени леките автомобили няма да заплащат тол такси.

"Ние говорим за цялостна промяна на системата и от тези винетки, които сега ползваме, хартиените, да минем към електронни винетки, от една страна, и от друга страна, ТИР-овете - над три тона и половина превозни средства, да заплащат за изминато разстояние. Да кажем, както е в Австрия, както е в Германия, леките автомобили не заплащат тези такси.

Това е голямата разлика, те просто ще минат на електронна винетка, а тежкотоварните превозни средства да заплащат за минаване вече, което е реалистично, за да може 2017-2018-а година да започне като процес.

Нека да имаме ясно разяснение, че няма да се заплаща от коли и от леки автомобили. Едва ли не до Варна ще ни струва толкова пари, не, изобщо грешно интерпретиране на темата", заяви министърът пред журналисти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Цитат: "Ние говорим за цялостна промяна на системата и от тези винетки, които сега ползваме, хартиените, да минем към електронни винетки, от една страна, и от друга страна, ТИР-овете - над три тона и половина превозни средства, да заплащат за изминато разстояние. Да кажем, както е в Австрия, както е в Германия, леките автомобили не заплащат тези такси. Това е голямата разлика, те просто ще минат на електронна винетка, а тежкотоварните превозни средства да заплащат за минаване вече, което е реалистично, за да може 2017-2018-а година да започне като процес. Нека да имаме ясно разяснение, че няма да се заплаща от коли и от леки автомобили. Едва ли не до Варна ще ни струва толкова пари, не, изобщо грешно интерпретиране на темата", заяви министърът пред журналисти." Госпожо Министър, възприели сте на 100% изказа на Премиер-министъра! Това ли е единствения начин на оцеляване във властта?
0
 
 
Абре народе те ще ви ги вкарат в горивото бре не го мислете беЗ да знаете ще повишат цените със 3/4/5 стотинки и пак ще плащате .........
на 20.02.2015 г.
0
 
 
"обяви, че е възможно пътуването по републиканските пътища да струва и 1 стотинка за километър" -ако анализа на банката покаже, че таксата трябва да е 10ст. или 15ст. кво праим? Общо взето от това изказване нищо не става ясно, ами напротив...
Aнонимен
на 20.02.2015 г.
0
 
 
Глупаво изказване от устата на министър. В Австрия тол такси по презумпция няма. Също карат с винетки. Не знам от къде черпи информация, но не е вярна. Леките коли са длъжни да имат залепени подобни на нашите винетни стикери и по много подобна система се продават и по бензиностанциите. За Германия пък съвсем никакви тол такси няма :) Евентуално има налог към по-тежките машини, но ми се е случвало да пътувам там с по-тежка машина (над 3,5 тона) и никога не съм чувал, или пък ме е спирал някой, за да ми напомни, че съм в нарушение. Всъщност сигурен съм, че и не съм бил в нарушение. В Германия пътищата са БЕЗПЛАТНИ !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: