Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас отново бедства заради наводненията
Автор: Екип Burgas24.bg 09:39 / 01.02.2015Коментари (32)10088
© Burgas24.bg
Актуална снимка от бедствието в Бургас
Силният дъжд е на път да докара нов потоп в Бургаско. Не тръгвайте по бул. "Транспортна", пътят за мол "Бургас Плаза" е залят от вода, кал и тиня. 

Има закъсал автомобил, който е изоставен насред пътното платно. На място няма полицейски патрул, който да спира движението.

Улицата, която минава от светофара на мол "Бургас Плаза" до подлеза в ж. к. Зорница, цялата е под вода. В участъка край ОУ "Климент Охридски" водата достига половин метър по цялото протежение на училището. Колите стигат до локвите и се връщат. Бъдете внимателни, не тръгвайте на път, ако не се налага, за да не попаднете във воден капан.

Пътят за Поморие и Каблешково също е затворен. Полицейски патрули връщат колите заради наводнения участък.Според непотвърдена информация, не може да се стигне до автомагистрала "Тракия" от Бургас.

"Водата е около метър, в района няма как да се мине. Полицаите спират всеки, който се опита да продължи", казва шофьор, който преди минути е бил върнат обратно към Бургас.

Читатели алармират, че и бургаският квартал "Долно Езерово" е под вода, залети са къщи, които се намират в ниската част на квартала.

Полицейски патрули обикалят и на територията на града, за да следят за наводнени участъци. Под вода е районът около магазин "Била" в ж. к. Изгрев, както и около магазин "Технополис" в ж. к. Славейков.
Кошмар са преживели бургазлии в подлеза на кръстовището между бургаските ж.к. "Зорница" и "Изгрев" през изминалата нощ. Хора от игралната зала, намираща се там, са били евакуирани на ръце заради водната стихия, потопила съоръжението.
"Към 00.50 часа отидох в подлеза, водата вече беше нахлула. Помъчих се да вляза откъм училище "Климент Охридски", но мощното течение ме повлече и се хванах за една от вратите на подлеза. После влязох от отсрещната страна, откъм църквата "Св. Атанасий". Беше невероятно течение, като че ли водата навлизаше под налягане, а дъждът навън не бе толкова силен, както при другите наводнения.
Не можах да отворя вратата на търговската зала, защото напорът на водата беше така силен, че я отварях едва 2-3 сантиметра. Обадих се на пожарната да евакуират хората, които бяха вътре - крупието и още трима души. Слава Богу, след около 20 минути дойдоха и заедно с тях отворихме врата, взех момичето (крупието) на ръце, докато пожарникарите водеха другите хора. Един-единствен възможен изход беше изхода на подлеза към високите блокове - оттам и излязохме. Страшно беше, но Господ ни пожали!", пише бургазлия, преживял кошмара от снощи.

Същевременно днес жителите на ж.к. "Изгрев" завариха колите си, потопени в морето, което е заляло комплекса.
Наводнени са и следните пътища:
- Входът от към Автомагистрала "Тракия", алтернативният път е през Българово - Камено - Братово - Горно Езерово
- В района на Университет "Асен Златаров" и "Метро"
В община Поморие пътните отсечки:
Поморие - Ахелой
Ахелой - Каблешково, както и Каблешково, Медово, Лъка
- Пътят Бургас - Средец /в частта около с. Новоселци/, както и пътят Средец - Ямбол, който към настоящия момент е затворен.

Населените места, от които са дошли редица сигнали за наводнени улици, дворове, мазета са Лозово и Долно Езерово в Бургас. Полски извор, Ливада, Новоселци в община Камено. Факия, Момина църква, Граничар, Кирково (Средец).
Няма данни и сигнали за бедстващи хора, нито за населени места останали без ток или вода.

Изпращайте ни Ваши снимки от наводненият ана редакционната ни пища: novini@burgas24.bg или от ИЗПРАТИ НОВИНА!



Източник: Флагман



Още по темата: общо новини по темата: 56
28.06.2015 »
15.04.2015 »
07.04.2015 »
07.04.2015 »
06.04.2015 »
06.04.2015 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
хахахаха ама девоиката като гледам преди нас иска да иди там маи 6те ни изпревари язак отиде ни по4ивката подяволите :Д
0
 
 
аве в лудницата дали има круйок по булгарски език и литература че нали сме си и неграмотни4ки па белким се образоваме малко ве то туи на ни6то не прили4а ина4е
0
 
 
АААА не моля те аз не си те давам ако 6те ходим в лудницата 6те сме си двамата аз тази умната не я искам с мен нали сме си роднини аз сум ненормален ти горки4ката си отка4ена за ру4и4ка двамата и в при уния с белите ризки :)
0
 
 
PS Опитвах се да те провокирам да изкажеш поне един аргумент в защита на своята тези, но за жалост единственото което бълваше беше само негативи по мой адрес и нито едно позитивно нещо за себе си което е характерно за българските политици между другото да говорят против политиката на опонента си без да изкажат добрите и силните страни на своята собствена :)
0
 
 
ама еииииии БАЛГАРКООООО парво немога да се нау4а за6тото имам парви клас до обяд второ ти тон в йивота не ми даваи трето които трябва го е разбрал и 4-то вярваи ми не ти тр да знае6 каде искам да по4ивам
0
 
 
Първо се научи да пишеш! И второ не знам къде искаш да почиваш,никой не ти разбра поста!
0
 
 
Трябваше да спреш преди два коментара тогава щях да признае че сте умна наистина сега ...... иначе то си личи от къде извира злобата аз заключения няма да правя. Съжалявам ще нямах достоен опонент иначе щях да се насладя на дискусията :) чао и със здраве
0
 
 
Ще спра да ти отговарям,защото по-умният отстъпва! Съжалявам те,защото си едно злобно същество и си избиваш комплексите тук!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: