Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Димитър Николов: Нека не се преструваме - в бургаските нощни заведения се предлагат наркотици
Автор: Екип Burgas24.bg 16:13 / 27.01.2015Коментари (6)3757
©
"С приетите днес правила за контрол в нощните заведения ще започнем битка не само с насилието, но и с разпространението на наркотици там. Сигурен съм, че и полицията, и прокуратурата ще бъдат по-настъпателни, виждайки нашето категорично решение да им помогнем в тази нелека битка. Нека не се преструваме и си признаем - в бургаските нощни заведения се разпространяват наркотици. Това трябва да се прекрати. И аз като кмет, макар и на ръба на закона и правомощията си, съм твърдо решен да се справя с това. Благодаря за широката обществена подкрепа, за да въведем тези ограничения".

Това заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов след приемането на предложението от него промени в Наредбата за опазване на обществения ред от местния парламент. Той благодари за отговорното отношение и пълната подкрепа на общинските съветници. Според Николов от приетите мерки за сигурност може и да има накърнени интереси на собственици на дискотеки и охранителни фирми, но здравето и животът на посетителите е с по-голяма важност от това.

С новите разпоредби собствениците на заведения трябва да монтират детектори за откриване на хладно и огнестрелно оръжие на входовете на нощните заведения, както и да въведат непрекъснато видеонаблюдение с камери в режим на записване и паникбутон. Заснетите материали трябва да се съхраняват 30 дни. Друго условие е да бъдат осигурени каси, в които да се заключва иззетото оръжие. Всяка дискотека трябва да назначи отговорник по сигурността, който при инцидент незабавно да уведомява органите на МВР и да им предостави видеозаписите. Ще бъдат завишени и изискванията за спазването на нивата на шума в късните часове.

Промените в Наредбата задължават собствениците на заведения да въведат пропускателен режим, за да не се допуска внасянето на огнестрелно, газово и хладно оръжие. Забрана ще има и за внасянето на предмети, които могат да послужат като оръжие. В тази група попадат боксове, бухалки, спрейове със защитен газ, оцветяващи и разяждащи вещества, пиротехнически изделия. Ще се следи стриктно и за наркотични и упойващи вещества. Пропускателният режим на всяка една дискотека трябва да е предварително съгласуван с МВР и съобразен със Закона за охранителната дейност.

При неспазване на което и да е от мерките в наредбата, кметът на Община Бургас ще отнема разрешителното им за удължено работно време.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами наркотици се продаваха И преди 15г. Но тогава никои не направи нищо.Предлагания има и около училищата.
0
 
 
Най накрая някакъв контрол върху подрастващите
Aнонимен
на 27.01.2015 г.
0
 
 
....и се пуши навсякъде,дори под носа Ви,в кафе Силвър.Намира се на тридесет метра от входа на общината.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Свлачище в "Сарафово"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: