Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Таксата за възстановяване на здравни права става 2000 лв.
Автор: Екип Burgas24.bg 09:35 / 18.12.2014Коментари (17)1004
© Burgas24.bg
Предвижда се от 2015 година хората с прекъснати здравноосигурителни права да плащат 2000 лева, за да им бъдат възстановени. Това реши Висшият медицински съвет към Здравното министерство. Досегашният режим предвиждаше здравно неосигуреният да внесе около 700 лева, вноските за три години назад, за да възстанови правата си.

"В първото тримесечие ние няма да увеличаваме тази сума, т.е. ще изчакаме тези, които имат съвест, да си възстановят върху тази сума. След тази дата обаче ще увеличим реалната сума за възстановяване на здравни осигуровки на 2000 лева. Изчислено е, че сумата, която обикновено се заплаща в Европа, имам предвид тези страни, които са по-близки по манталитет, като Гърция, Италия, Испания и Португалия, е 1000 евро", коментира депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на ВМА Стоян Тонев.

Според здравния министър Петър Москов пък ще се създадат три пакета здравни услуги, които касата ще покрива - базов, спешен, и допълнителния. Базовият и спешният ще покриват 90 % от най-често срещаните заболявания, а при допълнителния пациентът ще може при желание да си доплаща.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 18.12.2014 г.
0
 
 
ПОРЕДНАТА МАЛОУМНА ИДЕЯ!!!Наред с онази малоумна, че безработните дължат месечно по 17 за здравни вноски!!!От къде да извадят пари хората да си плащат, като НЕ МОГАТ!!!Друг е въпроса за онези, които могат да плащат, но не искат!!!Друг е въпроса, че осигурените хем осигуровки плащат, хем като им се наложи, ходят на ЧАСТНО заради мудната бюрократична система с направления, размотавания и допълнително плащане за какво ли не , включително и на специалисти некадърници!!!Не видяха ли управляващите, че и 700 лв. за възстановяване на здравен статус са много, та решиха да извадят още по-голяма брадва?!И извинете, господа управляващи, ама в София ако има работа и високи заплати, в провинцията е безработица, глад и мизерия! И престанете с това сравняване как било в Европа, при положение, че тук всичко е изкилифещено по най-безобразния начин и при положение, че европейското здравеопазване, европейските доходи и социална политика нямат нищо общо с небивалиците в България!!! ЯВНО НАС НИ УПРАВЛЯВАТ НЕ ИДИОТИ, А УБИЙЦИ !!!
Aнонимен
на 18.12.2014 г.
+2
 
 
И как ще ми вземат тези 2000 лв.,аз не мога да си платя осигуровката за един месец, а ще им платя 2 бона!? По-добре да си платя 35 лв.за частен преглед -дано не ми се налага,а и ще ме оставят да умра пред кабинета им ли ?
Aнонимен
на 18.12.2014 г.
+2
 
 
скоро време народа няма да мойе да издарйи вече на тази глупост и ще се сабуди всеки един в тази дурйава и ще стане много лошо пред този парламент трябва вече да се случи това всичко се вдига по евро стандарт ама никоъ и дума за евро заплати да кайе когато почне да взимаме 4 цифрени заплати тогава мойе да се говори за евростандарт
Aнонимен
на 18.12.2014 г.
+4
 
 
Тая такса си я заврете...знаете къде!
Aнонимен
на 18.12.2014 г.
-1
 
 
с какво се сравняват на6ите господа управнитзи, Италия Испания Португалия,еми трябва да ядат по 20 фурни хляб за да ги настигнем тези дарйави,при тях полойението е друго а не както си мислят на6те мили управнитзи.Еми подобре да вземат пример от Франсе за6тото сим здравно осигурен там и си имам Карт Витале да им помогна с неопходима информатзия ако немогат да се оправят господата управнитзи
Aнонимен
на 18.12.2014 г.
+8
 
 
Когато заплатите и стандарта на живот като цяло, станат като в Гърция, Италия, Испания, тогава ни сравнявайте с тях, смешници!
+8
 
 
За да се направи тази нова простотия, има-няма трябва да се променят 7-8 закона.Първо не е ясно колко хора нямат здравни права.Ако е вярна цифрата 2 милиона , което ще рече да се съберат някакви пари над 1 милиард лева в началото на годината.Корпоративния данък и ДОД се плащат месечно и януари-март пара йок.ДДС то през тази година не е на влизане а на излизане поради промяната облагането на клуб Зърно.От новата година земеделците ще ги сурвакат върху 420 лева ДОО и Здравни.Както винаги удара е насочен срещу най -слабите и уязвими.В СеверозападнаЛа България 2 000 лева е семейния бюджет за една година!
+10
 
 
Плащайте таксата ,а после ако искатеи да ви лекуват направете дарение в плик!
+1
 
 
По сега действащата Конституция на РБългария ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО и ОБРАЗУВАНИЕТО са БЕЗПЛАТНИ за всички граждани в тази република а пък вие си чакай те някой да ви налива още пари в тази продънена система .Как не се накрадохте от здравето на нацията незнам
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Почина патриарх Неофит
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: