Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Шеф на Нефтохимик обменя опит с турски колеги в град Къркларели
Автор: Екип Burgas24.bg 13:34 / 17.12.2014Коментари (3)1352
©
На работна среща в турския град Къркларели изпълнителният директор на Нефтохимик Николай Тодоров се срещна с кмета на града г-н Мехмет Сиам Кесимоглу и изпълнителния директор на ФК Къркларелиспор Мехмет Джан. На срещата представителите на двата клуба и местното управление обмениха опит в ръководенето на своите отбори. Двете страни се запознаха и с начина на финансиране и подготовка на клубовете.

Турските домакини останаха впечатлени от модела на управление на ФК Нефтохимик и как привържениците на тима се справят с тежката ситуация. От своя страна Николай Тодоров сподели, че в Къркларели е видял много положителни неща за начина на управление на местният тим и заедно със своите колеги от ръководството на Нефтохимик ще се опитат да наложат добрите практики в клуба .

Интересното е, че между двата тима има допирни точки. И двата отбора са създадени през 60-те години на миналия век - ФК Нефтохимик през 1962 г., а ФК Къркларелиспор през 1968 г. Зелено-белият цвят е основен и за двата клуба. Друг нюанс в приликата между двата клуба е това, че местната власт и в двата града отделя средства за клуба. ФК Къркларелиспор получава около 160 000 лева месечно , като в момента строи чисто нов стадион и отборът води подготовки в най-добрите футболни дестинации всяка година. ФК Къркларелиспор, се състезава в турската ТФФ Втора лига.

За никого не са тайна огромните средства, които турската държава и в частност местната власт в общините инвестират в спорта. От ФК Нефтохимик се надяват, местната власт в Бургас, по примера на своите колеги от Турция и като Европейска столица на спорта за 2015 г., да помогне най-вече в изграждането на база на тима, която е най-големият проблем на клуба след 2009 година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.12.2014 г.
0
 
 
Тоя мишок кой го пусна след Бургас? СРАМ... СРАМ...СРАМ...
Aнонимен
на 17.12.2014 г.
Aнонимен
на 17.12.2014 г.
0
 
 
то и кучето е гледало как месаря работи но не е станало месар
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: