Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проверките на КАТ само с камера
Автор: Екип Burgas24.bg 10:09 / 20.11.2014Коментари (3)3043
© Burgas24.bg
Всяка една проверка на КАТ да се заснема с камера. За това настоя вчера премиерът Бойко Борисов по време на Министерски съвет. Според разпространената стенограма става ясно, че случката с катаджията Сашо Тръпков, който беше записан как взема подкуп, е била една от основните теми за разговор на министрите.

"Господин Вучков да се съобрази със закона и да издаде една заповед на улицата да имат правото да извършват проверка със съставяне на акт само квалифицирани хора и само под непрекъснатото заснемане с камера на цялата процедура", каза Бойко Борисов, като се обръща към министъра на вътрешните работи Веселин Вучков.

"Ако трябва, първоначално ще бъдат 10 коли в София, 20 коли, ще си сложим план на месец по пет да оборудваме. Там, където няма, проверките ще се правят под стационарна камера", продължава Борисов. 

Той обяснява, че в София вече има много камери. Полицейските автомобили пък били оборудвани с GPS още от времето, когато той е бил главен секретар. По думите му постоянно трябва да е ясно къде е тази патрулка.

"Всеки човек трябва да знае, че ако не се заснема от началото до края вземането или неговото нарушение, няма право да му съставят акт", обяснява още Борисов. 

Ако екипът, който спира, пък не е оборудван с камера, той трябва да извика друга кола с видеонаблюдение, която да заснеме цялата проверка и издаването на акта, след което да си замине. Когато полицаите видят, че някой криволичи или е извършил престъпление, да го задържат и "вече да си действат по друга процедура", съветва премиерът.

Както Цветлин Йовчев, така и предшественикът му Цветан Цветанов бяха издали заповеди да се спират колите само когато има нарушение. 

Рутинните проверки без причина можеха да се извършват само по време на акции. Катаджиите обаче използваха тази вратичка и продължаваха да спират наред.

"Понеже ще се опитат веднага да обиколят заповедта с полицейските операции. Ако се провеждат такива, защото те се провеждат, заградителни, оперативни и т.н., много точно да се следи. Да се отвори една линия или през Фейсбук, ако трябва. Всеки, който бива спиран с думите "Провежда се полицейска операция", да напише след това: "В еди-колко си часа бях спрян за полицейска операция", иска още Борисов.

Всички полицаи на професионални тестове
Всички пътни полицаи ще минат на проверка. За това се закани ръководителят на МВР Веселин Вучков по време на Министерски съвет.

"Създал съм организация и се събираме доста голям екип. Мисля да съчетая това с една 100% проверка на професионалните умения и квалификация на всички, които работят по линия на пътна безопасност.

Вероятно ще определим срок около месец и половина от средата на януари, да видим как ще проработи такава форма на последващ контрол", каза Вучков. 

По думите му това корупционно поведение на пътя всъщност подрива абсолютно всички останали успехи, които може да постигне МВР.

"Например вчера (бел. ред. - в сряда) се срещаме с директора на ОЛАФ и чертаем планове да борим измамите с еврофондове, но всичко това потъва на фона на 20-те лева на този катаджия", каза още Вучков.


Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
с ГО ПРО ХЕРО 3 ли сте на главите или на шекмбака сте има закачена
0
 
 
това ще помогне колкото помогна на шофиорските изпите. пълна 0
егати новия облик-мн.е мрачен
на 20.11.2014 г.
+3
 
 
Това е 1 от стъпките,водещи до приемането на записите от камери и снимки като доказателство от съда,след съответната техническа експертиза разбира се.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: