Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Откриха официално онко клиниката в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:21 / 09.10.2014Коментари (0)2330
Днес официално бе открита сградата на новата онко клиника в Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg. Там ще се прилагат последните, най-съвременни методи за профилактика, диагностициране, лечение и социално реинтегриране на болните. На събитието присъстваха: кметът на Бургас - Димитър Николов, зам.-кметът - д-р Лорис Мануелян, управителят на бургаския Комплексен онкологичен център - д-р Радостин Дичев, политици, лекари, граждани.

От понеделник медицинското заведение отваря врати и започва да обслужва 16 000 онкоболни. Толкова са регистрираните заболели в Бургаска и Ямболска области, които ще обслужва поликлиниката.

Кметът Димитър Николов честити новата клиника и изказа надеждите си, че тя ще се превърне във водещ регионален център за лечение на раковите заболелите, чиято бройка за съжаление расте.

"Горд съм, че в дни на икономическа криза, грижата за болните в Бургас не намалява и Общината успя последните 3 години със собствени пари да построи 2 поликлиники", каза той.

Кметът подчерта значението на скорошните придобивки - бункер и линеен ускорител за лечението на раково болните, през чиято услуга на ден преминават по 50, 60 болни и обеща в скоро време да се задвижи процедура за дублиране на тази апаратура, тъй като макар и нова, тя се оказва вече недостатъчна за пълното обслужване на пациентите.

Д-р Мануелян честити новия медицински център и отбеляза, че ракът е много коварна болест, но не е без изход, когато е диагностицирана навреме и правилно. Той изрази надежда, че в това здравно заведение болните ще получат необходимото качествено обслужване от отлични специалисти, както и необходимото внимание и грижи на целия персонал.

"Трябва да добавим не само години в живота, но и живот в годините на болните хора", каза той, като подчерта значението на реинтегрирането на онкоболните в обществото.

Д-р Дичев благодари на Община Бургас, на Общинския съвет, на колегите си за подкрепата, както и на всички ангажирани това толкова необходимо здравно заведение да го има: проектанти, инвеститори, строители и др. Клиниката разполага с микробиологична лаборатория, кабинет, завеждащ диагностично-консултативен блок, административна част, специализирани консултативни кабинети, медицинска статистика, регионален раков регистър, легла за краткосрочен престой до 12 часа и хоспис, където ще се предоставя грижа за всички пациенти с напреднал стадий на различни ракови заболявания - услуга, която до момента липсваше. Леглата там са 19.

20 нови работни места ще бъдат разкрити в клиниката.
Годишно от двете области се регистрират около 2800 болни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: