Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
На кръгла маса в Бургас нищят предизвикателствата пред младите хора
Автор: Екип Burgas24.bg 09:28 / 09.10.2014Коментари (0)1603
© Burgas24.bg
Икономическият и социален съвет на България (ИСС) в партньорство с Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Община Бургас организира регионална кръгла маса на тема: "Социалната икономика и социалното предприемачество в България. Възможности за заетост и предизвикателствата пред младите хора.", която ще се проведе на 13-ти октомври от 9.30 ч. в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино", гр. Бургас.

Като официални гости на събитието ще присъстват Павел Маринов, Областен управител на Бургаска област, кметът на Община Бургас Димитър Николов и зам.-министърът на труда и социалната политика г-жа Румяна Георгиева.

Дискусията в община Бургас е четвъртият форум, посветен на предизвикателствата пред развитието на социалната икономика и социалното предприемачество в България. За участие са поканени представители на областната и общинска администрация на Бургас, представители на МОН и МТСП и регионалните им структури, социални предприятия, студенти, ученици, директори и учители, както и представители на структурите на синдикалните и работодателски организации от областта, членове на Икономическия и социален съвет и др.

В рамките на една година Икономическият и социален съвет организира редица регионални кръгли маси, които фокусираха вниманието на обществеността върху актуални проблеми на различни общини, касаещи образованието, регионалното развитие и заетостта.

С предстоящата дискусия в община Бургас ИСС насочва общественото внимание върху ползите, проблемите и предизвикателствата пред развитието на социалната икономика и социалното предприемачество в България. Социалните предприятия са феномен, който набира скорост в България и се подкрепя чрез фондовете на Европейския съюз през програмния период 2014-2020 г.

В отделен панел ще бъдат поставени на дискусия действията в подкрепа на младите хора и борбата с младежката безработица на местно ниво, както и старта на европейската инициатива "Гаранция за младежта". Представители на министерството на труда и социалната политика ще запознаят аудиторията от ученици и студенти с възможностите за квалификация и заетост, които предоставя ОП "РЧР" 2014-2020 г.

Надяваме се на Вашето присъствие, тъй като с това събитие ИСС цели да се повиши осведомеността на местната власт, бизнеса и другите заинтересовани страни за възможностите и условията за развитие на социално предприемачество, да се популяризират добрите практики на социалните предприятие от региона, да се откроят възможностите за заетост пред младите хора.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: