Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
17-годишен взе купата за първо място в Бургас на V1 Challenge България
Автор: Екип Burgas24.bg 12:36 / 29.09.2014Коментари (0)867
На 28 септември, неделя, драматични обрати, зрелище и много хъс за победа съпътстваха четвъртият кръг от състезанието на V1 Challenge България, който се проведе в неделя в Бургас. Пилотите отново вдигнаха адреналина на феновете на моторния спорт. Няколко часа трасето, обособено на кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул."Спортна" в морския град, бе озвучено от мощните автомобили Volkicar.

Кметът на Бургас Димитър Николов и председателят на Управителния съвет на Българската Федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков присъстваха на състезанието и изразиха удовлетворение, че са сред около 5 000 бургазлии, фенове на автомобилния спорт и организаторите са се погрижирали за тяхната безопасност.

Бургас донесе късмет на младия пилот Абдулаев, който участва за втори път в автомобилното състезание на V1 Challenge България. На финала на второ място се класира Искрен Маринов, а купата за трето място взе Костадин Щерев.

Наградата на DHL за най-бърза обиколка в състезанието грабна Искрен Маринов с време, постигнато на квалификациите 00:24:35, а Симеон Донов остана на втора позиция само с разлика от една стотна в постигнатото време от 00:24:36.

Още на квалификациите се разрази напрегнато съперничество между водачите в предходните състезания - първенецът в Пловдив и Русе Костадин Щерев с 00:24:48, Искрен Маринов, който взе купата за първо място във Варна и Симеон Донов, който беше най-бърз в Русе. И тримата пилоти демонстрираха завидни умения. а публиката екзалтирано ги аплодираше. 17-годишния Абдулаев от Азербайджан се нареди на четвърто място с време 00:24:82. Публиката екзалтирано аплодираше всички участници, които се стараеха да постигнат най-добро време, аз да се подредят на предни позиции на стартовата решетка.

Стартът на първата серия от състезанието започна с драматичен сблъсък на няколко автомобила Volkicar още на началната права - Биллур Хасбай , Костадин Щерев, Симеон Донов и Таксинтунч Тин, блокираха движението на всички участници. Това наложи стартът да бъде повторен. Този развой на събитията амбицира още повече пилотите да дадат всичко от себе си по пътя към победата. След напрегната борба за лидерство на пътя, в първата част на състезанието първи завърши Искрен Маринов, втори - Абдулаев, а трета се класира Диана Стоянова.

В състезанието в Бургас отново взеха участие две представителки на нежния пол, не отстъпващи на мъжете по технически умения в управлението на мощните автомобили. Освен Диана Стоянова, на трасето беше и Биллур Хасбай. Напористата и технична Диана отново изпревари в класацията дамата от Турция, която се състезава за втори път в V1 Challenge след участието й в Русе. Достойно се представи и Тахсинтунч Тин от Турция, но на финала се класира пети.
Втората част на състезанието отново държа публиката в напрежение. За първото място до последно се надпреварваха победителят на финала в Бургас - Абдулаев и Костадин Щерев, който във втората част на състезанието се класира след азербайджанеца.

Зрителите станаха свидетели както оспорваната надпревара на пилотите, така и на атрактивни демонстрации и специално Volkicar шоу с участието на отбор красавици.
Шампионът в дрифт шампионата Павлин Пенев направи уникално дрифт шоу и вдигна димна завеса до небето. В него имаха възможност да участват и няколко госта на състезанието като подарък от DHL.

Специални изненади за публиката бяха подготвили и чаровните момичета на Lassa, а красавиците на Еlf се разходаха сред зрителите и ги забавляваха с интересни игри.

На церемониалното награждаване пилотът, постигнал най-бързата обиколка на състезанието, бе награден от DHL. Купите и шампанското, връчи партньорът Hyundai, a паричните награди бяха връчени на пилотите от Боряна Груп, представител на специално подбрани гуми Lassa.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: