Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полицаите готови на протести заради решението за отпадане на по-ранното им пенсиониране
Автор: Екип Burgas24.bg 08:41 / 28.09.2014Коментари (19)1991
© Burgas24.bg
Служебният кабинет обсъди прекратяване на ранното пенсиониране на военни, полицаи и служители на ДАНС. От стенограмата на последното правителствено заседание става ясно, че кабинетът е приел мерки в отговор на препоръките от ЕК да се въведе минимална възраст за пенсиониране на всички български граждани, в това число и на работещите в специалните ведомства. Работодателските организации определиха решението като позитивно за икономиката, синдикатите очаквано са против с аргумента, че целта е единствено да се намали огромния дефицит в НОИ.

В писмо до ТВ "Европа" остро на новината реагираха синдикатите в МВР. От синдикалния алианс "Сигурност" заявяват, че за тях е "необяснима омразата и презрението на г-н Йордан Христосков към служителите на МВР, който си позволява да заявява в качеството си на министър в заседание на Министерския съвет, че държавата "прахосва" пари за пенсионираните служители от МВР". Според тях освен това изказване е невярно, грозно и неуместно и създава множество проблеми, един от които е насаждането на омраза в обществото към служителите в МВР.

Най-голямата синдикална организация в МВР призовава министъра на труда и социалната политика Христосков веднага да се извини, в противен случай ще сезира Комисията за защита от дискриминация за тази проява.

Синдикатът настоява още за повторно и публично разглеждане на решението за прекратяване на ранното пенсиониране на военни, полицаи и служители на ДАНС. Най-голямата синдикална организация в МВР заплашва, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще пристъпят към незабавни протестни действия във всички разрешени от закона форми и ще се търси отговорност от министър Христосков за дискриминационното му и неуместно отношение в случая.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.09.2014 г.
0
 
 
Да направят възрастта им за пенсиониране 60 за мъжете и жените. При привилегиите ,които ползват ,пак няма да има свободни места. При по-ранно пенсиониране да получават ,ако работят ,само пенсия или само заплата.Да не е по-малко рискова работата на един хирург,,акушер-гинеколог ,ортопед,уролог ,който оперира и през нощта ,дава разположение и на следващия ден е на работа ,чиято основна заплата е далеч по-малка и не получава 20 заплати при пенсиониране.
Aнонимен
на 28.09.2014 г.
+1
 
 
НАЛИ ПРИ ПОСТЪПВАНЕ В СЛУЖБИТЕ В ДОГОВОРА Е ЗАПИСАНО И РАННОТО ПЕНСИОНИРАНЕ. ТАЗИ ТЕМА Е ПУСНАХА СЕГА,ЗА ДА ЗАБРАВИМ ГОЛЕМИЯ ЗАЕМ.
Aнонимен
на 28.09.2014 г.
+1
 
 
Колко човека ще си рискуват живота и здравето всеки ден , само за пари ?Спират непознати, без да знаят дали има оръжие, колко човека е убил до този момент , дали е наркозависим/луд и стреля на поразия ? Ние сме най-добре, когато полицаите нямат работа, както и пожарникарите !Да извадят канцеларските плъхове от администрацията по пътищата !
+1
 
 
Работа до смърт дупедавци цигански! 1312
на 28.09.2014 г.
+6
 
 
Аз предлагам да пенсионират половината прасета ранно още от утре! Да си упражни МВР едно хубаво право на подбор, публично! Да минат една атестация и да се оттеглят заслужено в пенсия тези с най-големите шкембета и най-чичовско мислене.Готов съм да плащам с 20% по-големи данъци ако знам, че за 20-30 години ще отиват в свински пенсии, вместо в свински заплати.С извинение за онези 10 или под 10 на сто от тях, които си вършат работата, ама тези хора заслужават само и единствено моето презрение.Милиционерското им отношение, пословичната им простотия и агресия в комбинация с онова миливидно прасешко личице, съжаляващо за невъзможността си да направи каквото и да е, когато ти си жертвата на престъпление....щото не му се занимава в момента... Фалшива маска на чест и сила, вечно оправдаваща некомпетентността си да извърши и едно кадърно действие в досъдебно производство, със съда.Айде да ги няма половината, ако може.Наистина ми писна да ги как висят, добитъците от 2 патрулки по час+ в кафетата пред нас. П.П. Абе я се заинтересувайте малко колко взимат на ден за това, че седят в кордони да пазят дебелите депутати. Да ги уважавам задето биха 16 годишни момичета през януари 2009 ? Или задето ме спират по улиците да ме питат къде отивам и някви тревички имам ли в себе си, без дори да си направят труда да ми се представят? Оня дето уби детето, колегите му с киселите млека. Те не заслужават ли ултра ранно пенсиониране?
Aнонимен
на 28.09.2014 г.
+6
 
 
На който не му харесва ,нека да напуска ,нека се пробват в частния сектор да видят какво е работа !!
+11
 
 
Истината е, че за да се пенсионирет едни хора толкова млади, други трябва да работят повече и да плащат пенсиите. Въпроса е може ли обществото да си го позволи? Очевидно парите не стигат и въпроса е дали, а кога някое правителство ще направи доста смелата крачка. Очевидно е също, че все по-трудно се обяснява защо катаджията ще се пенсионира с 20 години по-рано от шофьора на камион. Полицай и военен са трудни и рискови професии, не е лесно и не са за всеки, макар да не сме водили войни /извън крайно ограничени задгранични мисии, повечето по желание на служещите/, нито масовото обществено мнение да смята, че се справяме с престъпността у нас. Но моделът, в който едни хора са пенсионери по 30-40 години, а други умират на работното място е явно несправедлив. Дай боже всекиму да доживее до дълбоки старини и да получава заслужената пенсия, но когато говорим за пенсиониране на млади хора, тогава самите те не се чувстват комфортно да са хора способни и дейни, а да висят на гърба на държавата. Трябва да се намери механизма, с който тези заслужили служители да продължат да бъдат полезни на обществото, а не да ги правим пенсионери в разцвета на силите им.
Aнонимен
на 28.09.2014 г.
+2
 
 
Започна отново настройването един срещу друг на хората. Държвания служител срещу частния сектор.
+10
 
 
АЗ нямам нищо против ранното пенсиониране на хората в системата, но ако спрът да работят след пенсионирането,а не да се нагласят на хубави службички в охранителните фирми,и да заемат работното място на доста безработни млади хора,които са в трудоспособна възраст!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: