Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Любослав Пенев: Целта е класиране на ЕВРО 2016
Автор: Екип Burgas24.bg 09:39 / 02.09.2014Коментари (0)1127
© Burgas24.bg
Крайната цел на отбора е класиране за европейското първенство през 2016 г. във Франция. Това обяви селекционерът на "А" националния отбор Любослав Пенев на пресконференция в лагера на тима в хотел RIU Правец. 

Във втория ден от подготовката за старта на евроквалификациите срещу Азербайджан в Баку на 9 септември наставникът имаше възможност да разполага с всички 25 повикани от него футболисти. 4-има от тях обаче са с контузии и затова на брифинга официално изявление направи и лекарят на националите - д-р Бисер Бочев, който уточни какво е състоянието на Иван Иванов, Йордан Минев, Владислав Стоянов и Емил Гъргоров.

"Накратко, Иван е освободен от лагера и се прибира в Швейцария. Свързали сме се с колегите от "Базел", за да изготвим най-добрата стратегия за неговото възстановяване", коментира специалистът. Централният защитник претърпя операция на коляното преди близо година и все още не може да се върне на терена. От стара травма в хълбока пък се оплаква бранителят на шампиона "Лудогорец" Йордан Минев. "Направихме му допълнителни изследвания, за да сме наясно какво е неговото състояние и кога ще може да разчитаме на него. Проблем има и с вратаря Владислав Стоянов, който има болки в коляното. Предприели сме изключително сериозно лечение и се надявам в следващите дни той да е готов за пълноценни тренировки. Емил Гъргоров се оплаква от мускулно разтежение след последния си мач в Китай. И по неговото възстановяване се работи активно", допълни д-р Бочев.

Селекционерът Пенев пък обясни, че е бил наясно от самото начало, че няма да може да разчита на Иван Иванов за мача с Азербайджан. "Следя внимателно лечението му и знам, че нещо зацикля. Повикахме го на този лагер, за да го видим отблизо в какво състояние е, ако може да направи една-две тренировки и да се почувства част от отбора, както винаги е било. До края на деня (б.а. - понеделник) ще имам яснота дали се налага да викам заместници на контузените футболисти", заяви наставникът. Той завърши темата с позицията че, според него най-важното е здравето на футболистите. После са интересите на клубния отбор или на националния.

"Ние не сме световна футболна сила, стараем се тренираме, израстваме. Но всеки един отбор може да ни окаже съпротива. Поставям винаги високи цели. Първо на себе си и после на отбора. Идеята беше да играем поне плейоф в миналите квалификации - не стана. Сега ще се опитаме да постигнем онова, което изпуснахме в предишните квалификации", започна спортно-техническия си анализ Любослав Пенев.

"Ще бъде един добър подарък победата за всички нас, не само за мен и моя рожден ден. Всички искат да започнем с три точки. Разузнали сме ги доста добре. Имат и приятелски мач с Русия преди това. Ще наблюдаваме и Хърватия, и Норвегия. Полагаме много усилия, за да сме добре запознати с противниците ни."

"Ние работим по план и имаме програма, която трябва да се изпълни и ще положим максимални усилия, за да вземем три точки от всеки мач. Дали имаме или нямаме възможности, ние се стараем да спечелим тези три точки. Ще имам приятелски разговор - да им обясня какви изводи сме направили. Много наясно сме как трябва да продължи тази съвместна работа. Очаквам себераздавне, лишения от футболистите. Те трябва да бъдат готови на всякаква саможертва."

"Поздравявам "Лудогорец" за класирането в Шампионската лига. Отборът иска да играе футбол и дано да спечели повече точки", завърши селекционерът.

Още по темата: общо новини по темата: 77
20.10.2015
14.10.2015
12.10.2015
07.10.2015
01.10.2015
29.09.2015
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: