Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Бургаско момиче прослави България на Младежките олимпийски игри
Автор: Екип Burgas24.bg 12:23 / 29.08.2014Коментари (0)594
©
17-годишната Камелия Колева от СК "Бей Син" - Бургас зае 7-мо място в генералното класиране на турнира по ушу на Младежките олимпийски игри в Нанджин, Китай - събитие, което се случва за първи път в българската ушу история.

Днес в Заседателната зала на община Бургас заместник-кметът по финанси Красимир Стойчев връчи на Камелия и на президента на СК "Бей Син", Стефан Колев символични подаръци и благодарствени писма от името на кмета Димитър Николов.

"Много се гордеем с вас и вашите успехи. Седмо място на такъв форум е световен успех, след четири години съм сигурен, че ще посрещнем Камелия като олимпийски шампион", каза г-н Стойчев.

Възпитаничката на Математическата гимназия е трикратна световна и трикратна европейска шампионка по ушу. В Китай тя участва във финала на дисциплините тайчи и тайчи дзен, и в двете се класира на седно място. "Благодаря на родителите си за любовта и помощта им. За мен това беше сбъдната мечта и изпитание, защото участниците от другите държави бяха изключително добре подготвени. Съжалявам, че заради сериозна контузия на коляното изпуснах цял месец от тренировките", каза родната шампионка.

За сравнение много от състезателите на Олимпиадата са имали по 30 души персонал. Камелия е пристигала в Китай единствено със своя треньор и баща, тъй като България не отпуска квота за този спорт.

"Помогнаха ни фирми и приятели за пътуването. Сега гледаме към следващите предизвикателства. С единодушното ми избиране преди месец за председател на Българска федерация по ушу, взех решение да преместя централата й в Бургас. Съвместно с Община Бургас ще започнем изграждането на зала по ушу, в която ще могат да се тренират всички видове бойни изкуства. След това стартира подготовката за спечеленото домакинство на Бургас за Европейското първенство по ушу през 2016", каза президентът на "Бей Син" - Стефан Колев. Грандиозното събитие ще се състои през месец май.

"Това е форум с огромна важност, тъй като с ушу се занимават над половин милиард души по света. До края на 2014 пак в Бургас ще проведем и Балканската купа по ушу", допълни той.

Стефан Колев не пропусна да благодари на родителите на децата от клуба. На 25 август малките състезатели се завърнаха от Балканско първенство по ушу в Сърбия. Там в конкуренция с представители на 10 държави те завоюваха 17 медала, 10 от тях златни. Мартин Панков и Васил Русев от "Бей Син", Даниел Куцаров от "Атила" са били избрани да участват с демонстрации в Гала вечерта при закриването на състезанието.

Началникът на отдел "Спорт" в Община Бургас - Весела Деведжиева увери, че при предстоящата актуализация на бюджета ще бъдат заделени средства за клуба на шампионите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: