Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Юношите с нелепа загуба на европейското
Автор: Екип Burgas24.bg 09:56 / 23.07.2014Коментари (0)457
© Sportsfile
България регистрира втора загуба на европейското първенство за юноши до 19 години в Унгария. Във втория си мач от група Б на шампионата "лъвчетата" допуснаха драматично поражение с 0:1 от Украйна. Така юношеските национали окончателно отпадат от борбата за първите две места в групата и нямат шанс да продължат напред.

Нашите момчета започнаха много добре срещата, а още в шестата минута българите получиха шанс да обстрелват Сарнавски от пряк свободен удар. Зад топката застана Радослав Цонев, но шутът му рикошира в стената и излезе в корнер.

Последваха удари на Антонио Вутов и Станислав Дрянов, който бяха отразени от вратаря на Украйна. В 28-ата мин. "лъвчетата" изпуснаха златния си шанс.

България получи правото да изпълни дузпа, отсъдена за нарушение на Маркович срещу Никола Колев. Зад топката застана Вутов, но ударът му от бялата точка беше спасен от стража Богдан Сарнавски. Играчът на Удинезе стреля технично, но вратарят хвана ъгъла.

След това Артьом Бисиден остана на опасна позиция, стреля, но българският вратар и капитан Александър Любенов парира удара му. Последва добра атака на българите и изстрел с глава на Никола Колев, който мина съвсем близо до вратата.

Второто полувреме започна по-добре за съперниците ни. Биесиедин и Коваленко опитаха да отбележат гол за Украйна, но не успяха, след като ударите им не бяха достатъчно добри.

В средата на втората част съперникът натисна българите, а в края на мача стигна а до дузпа. В 88-ата мин. Мики Орачев фаулира в наказателното поле Биесиедин и реферът отсъди 11-метров наказателен удар.

Изпълнителят Хартин прати топката в гредата, но при добавката Вячеслав Танковски донесе успеха в полза на украинците.

Така българите загубиха шансовете си да се класират напред в турнира, след като по-рано вчера, 23 юли, Сърбия и Германия завършиха наравно 2:2.

Украйна и Германия имат по 4 точки на първите две места в групата, докато "трикольорите" нямат нито една точка и нито един вкаран гол.

В петък България се изправя срещу Сърбия в последния си мач на шампионата в Унгария. Сърбите, който са настоящи шампиони до 19 г., са с две равенства до момента и се нуждаят от задължителна победа срещу нас.

"Лъвчетата" пък все още имат шанс да завършат на трето място в групата и да си осигурят виза за световното първенство в Нова Зеландия.

България - Украйна 0:1 (0:0)
0:1 Вячеслав Танковски (89)

България: Александър Любенов, Пламен Гълъбов, Христофор Хубчев, Никола Колев (85-Реян Даскалов), Антонио Вутов, Мики Орачев, Петър Витанов, Радослав Цонев, Кирил Десподов, Станислав Дрянов, Александър Василев.

Украйна: Сарнавски, Качараба, Бурда, Маркович, Собол, Ткачук (75-Танковски), Радченко (59-Билоног), Банашевич, Коваленко (83-Шумак), Харатин, Биесиедин.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: