Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кметът: Всички автомобили трябва да бъдат вкарани под земята! Има самозабравили се водачи
Автор: Екип Burgas24.bg 13:02 / 07.06.2014Коментари (16)4336
©
Ще разделяме с подлези, надлези и пасарелки пешеходното преминаване от автомобилния трафик, за да няма конфликт, каза кмета на Бургас Димитър Николов, който изказа своята съпричастност към семействата на загиналите на пътя и се присъедини към Мълчаливия поход за живота.

"Идеята е да разделим движението на автомобили с това за пешеходци, затова избягвам и пешеходните пътеки, защото пътеките станаха точките с най-много инциденти", каза кметът.

По думите му основния аргумент за изграждането на подземна улица на пл. Тройката в града са няколко сериозни инцидента на съседната ул "Левски", която пресича пешеходната зона на "Александровска". По думите му не е място на автомобилите да пресичат пешеходните зони и това трябва да се случи и на "Богориди" с "Демокрация" с изграждане на подземна улица.

"Всички автомобили трябва да бъдат вкарани под земята, за да се осигури безконфликтно преминаване на пешеходците. Пешеходните пътеки казвам го като кмет, не могат да гарантират безопасно преминаване. Има самозабравили се водачи, които не признават предимството на пешеходците", каза още кмета Николов.

На протеста днес бе и майката на загиналата на пътя Валя- Мария Димитрова, която основа фондация "Безопасни улици от Валя". Тя каза, че ще продължи да се бори, смъртта по улиците да спре и се надява на повече ефективни присъди.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.06.2014 г.
0
 
 
А по логиката на повечето шофьори в Бургас - не трябва да има пешеходци. По-големи свине от шофьорите в родния ми град - няма. Най-голям процент водачи на МПС , които не спазват предимство, вероятно в цялата страна.
Aнонимен
на 08.06.2014 г.
0
 
 
По логиката на кмета трябва да има подземна улица и на пешеходната зона , на бул. "Ал. Богориди " и ул. " ген. маьор Лермонтов " .
0
 
 
и аз съм за това -по малко пешеходни пътеки по булевардите.камери на възлови кръстовища както и полиция около училищата.по високи прегради на местата където неправилно преминават пешеходците.там където има подлези ако трябва и 2м ограда да се сложи но да свикнат да минават през подлеза.обратни завои на забранени места също за да се избегнат трябва прегради-по високи бордюри за да не минават колите.всичко това може и да стане но трябва и да има желание -другото си е ала бала само.протести не знам си какво но никой не може да ги спре.всички сме съпричастни но като се качим на таралясника забравяме всичко това.
Aнонимен
на 08.06.2014 г.
0
 
 
Българските шофъори са най-отвратителните в цяла Европа! Навсякъде чакат нормално, даже и в световни столици. А в един селски Бургас само бързат мутрите с 20 годишните БМВта.
Aнонимен
на 07.06.2014 г.
-1
 
 
Кога пешеходците ще се нау4ат да се оглейдат когато преси4ат , кога ще спрат да си разглейдат телефона докато преси4ат , да варвят на патеката все едно са на алеята , да се вла4ат 1 по 1 през 5 метра ?
0
 
 
Мен ме дразни това че когато за мен е зелено, и за колата до мен която завива също е зелено. Ето днес пресичам Хр. Ботев откъм ДНА на светофара на ъгъла със Сливница и този който идва от Сливница и завива по Ботев едва не ме докосва докато аз пресичам.
Aнонимен
на 07.06.2014 г.
0
 
 
Ох ох.....само мрън мрън, добре че беше Николов да направи пешеходни пътеки, легнали полицаи и работещи светофари,да много шофьори не спират, и да има много блъснати хора по пешеходните пътеки, но за мен това е до културата на шофьорите, и телени мрежи да им сложите, той простакът пак ще те блъсне, и като вземете да ми ги давате за пример другите страни, вие ходили ли сте в Гърция и Турция напр.там да присечеш на пешеходна пътека трябва да си супер герой!
0
 
 
За да са ефективни пешеходните пътеки, трябва да са със светофари, а не с мигащи и пеещи човечета. По цял свят има светофари на всички кръстовища, само в Бургас тичаме като обезумял и, за да не ни отнесе някой келеш.
Aнонимен
на 07.06.2014 г.
-3
 
 
Николов ти ве4е се провали неколкократно с подземните си обекти в Бургас.Натршихте града и окрадохте камари с пари.....
Aнонимен
на 07.06.2014 г.
0
 
 
Ами вземете се в ръце и променете светофарите както са в цял свят,когато светне зелено за пешеходец=червено за всички автомобили!!Само тук в БГ светва зелено и за коли и хора едновременно
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: