Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Европа спряла парите заради нарушения в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:35 / 04.06.2014Коментари (13)3440
© Burgas24.bg
Вчера с писмо ГД "Регионална и градска политика" на ЕК уведоми Управляващия орган на ОП "Регионално развитие" (ОПРР) за временно прекъсване на плащанията по приоритетни оси 1 "Интегрирано устойчиво градско развитие" и 3 "Устойчиво развитие на туризма", във връзка с междинни искания за средства, подадени на 3 април и 27 май 2014 г. от страна на Сертифициращия орган на обща стойност около 90 млн.евро. 

Плащанията към бенефициентите по приоритетни оси "Регионална и местна достъпност", "Местно развитие и сътрудничество" и "Техническа помощ" на ОПРР продължават.
Временната мярка е свързана с констатациите от рутинен одит на ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г., извършен в периода 7-11 април 2014 г. от одитори на ГД "Регионална и градска политика". Одитната проверка обхваща извадка от проекти реализирани в периода 2010 - 2013 г.

Към днешна дата в Управляващия орган на ОПРР не е получен предварителен одитен доклад.

В писмото на ГД "Регионална и градска политика" са представени обобщени констатации от проверката, но не са описани детайлно констатираните нарушения. Визират се нарушения на процедурите за обществени поръчки, проведени от бенефициентите: общините Бургас и Асеновград, УАСГ и НСПБЗН-МВР. 

Подробни аргументи за констатациите и съответни препоръки се очаква да бъдат представени в предварителния одитен доклад, който все още не е получен в Управляващия орган.

Съгласно писмото, за да бъдат процедирани горецитираните плащания е необходимо:

• да бъде направена повторна проверка на проведени обществени поръчки за представителна извадка на договорите по приоритетни оси 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие" и 3 "Устойчиво развитие на туризма";
• подобряване на контролните механизми за предварителен и последващ контрол на обществените поръчки;
• изготвяне на допълнителни указания към бенефициентите по отношение на процедурите за обществени поръчки.

Във връзка с дадените препоръки Управляващият орган на ОПРР стартира подготовката за повторна, последваща проверка на процедури за обществени поръчки, по договори, финансирани от приоритетни оси 1 и 3. Работи се и по допълнителни инструкции към бенефициентите по отношение на процедурите по ЗОП, включващи най-срещани нарушения при подготовката и провеждане им. 

Започна преглед и актуализация на процедурите и контролите за предварителен, текущ и последващ контрол на обществените поръчки от страна на Управляващия орган.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е то това е далаверата на ЕС - взема дава уж някакви пари, а накрая си ги делят и те там. Наще да не са идиоти, нали трябва от някого да се учат как се краде !
+2
 
 
Да вярно старае се кмета има излъчване и е приятна личност. Може би нещо има и то трябва да се разбере , за да се изчисти името му. Не мога да се начудя , що за народ сме , вместо да се джавкаме , трябва да се обединят всички и да работят в ползу роду
Aнонимен
на 04.06.2014 г.
+1
 
 
Хаха интересно, обзалагам се че никои от горепосочените не са близки до сегашната власт. Явно на политиците им трябва изкупителна жертва да замажат положението.
+2
 
 
едва ли , нали изтеглиха 6 милиарда за година а нямало пари за линейки .НИКОЙ НЕ ПОПИТА ЗА КАКВО ЩЕ СА ТЕЗИ ПАРИ ИНТЕРЕСНО
-1
 
 
Ха такааааа? И кво правим сега? Великият кмет нещо да коментира? Последните избори ясно му показаха, че силно се надценява, ама нека продължава в същия дух....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: