Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Точат здравната каса на гърба на онкоболни, НЗОК започва масови проверки
Автор: Екип Burgas24.bg 16:04 / 04.05.2014Коментари (7)1516
©
НЗОК започва масови проверки на онкологичните центрове след сигналите за многобройни нарушения при лечението на онкоболни. Наскоро Нова телевизия показа как се точи здравната каса на гърба на онкоболни. Пациент е изписан преждевременно, лечението му е отчетено по-скъпо, отколкото е струвало. От Здравната каса потвърдиха, че оплакванията зачестяват.

Заради сигналите от пациенти от Касата започват масови проверки на онкологичните центрове в цялата страна. Ще се следи за преждевременно изписване на пациенти и за неправомерно усвояване на средства. Това са всъщност и едни от най-честите нарушения, които засичат от Касата.

Още преди седмици "Новините на Нова" показа историята на Цвета Гаврилова и нейния онкоболен баща. Докато е на лечение в частна болница, но само по документи, той получава тежка травма и постъпва в друго здравно заведение.

И тук се намесва разликата между термините клинична пътека и клинична процедура. Повече пари се отпускат по пътеката. В епикризата от частната болница пише, че пациентът е бил изписан чак на третия ден, както е по клиничната пътека. В същото време от там твърдят, че той бил настанен не по клинична пътека за три дни, а за клинична процедура, която продължавала само 4 часа.

След сигнала и последвалата проверка, Касата няма да плати пътеката. От здравния фонд вече правят подобрения в информационната си система, за да засичат подобни нарушения по-бързо и по-точно.

От онкологичното дружество настояват изискванията на Касата за раково лечение да се облекчат, защото напливът на пациенти е голям. Според лекарите болниците трябва да разполагат с три пъти повече легла за онкоболни, иначе би се наложило химиотерапията да се прави значително по-рядко, отколкото е необходимо.

Засега от Здравната каса не обещават такива промени. Дали обаче ще има нови мерки за подобряване на системата за онкологична помощ, предстои да стане ясно след проверките.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Напротив в Бургас просто вливания през почивните дни няма. Аз бях съгласен и пари да дам само и само да започне лечението ми. Така ,че тук дори пари да даваш ,лечение няма. Разберете онкоболните са трън в очите и на здр. Каса и на министерството. Оставени сме буквално на произвола на съдбата.
Aнонимен
на 04.05.2014 г.
0
 
 
майка ми е онко -болна и когато е в болницата си плаща по 10лв за процедурите,които се правят в петък,събота и неделя-(на ден са 10 лв,а не за трите дни),защото лекаря ,който ги правел тез дни е бил почивка.Отделението е пълно и всики си плащат...на едната болна-дъщерята иска касова бележка за тез 30лв и познайте.....гонят майка й от болницата.Нямам думи просто-това не са лекари
на 04.05.2014 г.
+1
 
 
Трите колоса на крадците от държавата са енергетиката,земеделието и здравеопазването.За жалост последните ни крадат както индиректно така и безочливо директно.Нещо повече,готови са да ти съсипят умишлено здравето, само и само да те държат при тях. Пази боже да закъсаш със здравето ти, или някой член на семейството ти.Влизаш в ада на търговските медицински дружества.За едното ми коляно,то бяха посещения,консултации, предложения за пункции,..скопии и операция.С една туба от ветеринарната аптека си реших за един месец проблема.
Aнонимен
на 04.05.2014 г.
+1
 
 
Редовна практика е да се водят " мъртви души " на лечение,да се изписват лекарство -и леглодни на хора ,които не са в стационарните отделения.Да се надписват диагнози ,манипулации ,анестезии,да се правят записи на бременни с лоши детски тонове ,които са с дължина неколкократно по-голяма от приложената в листа,рентгенографии ,с неясно име и дата и много други неща ,несъвместими с лекарската и човешка чест.
+1
 
 
Пълни глупости търсят под вола теле изв Но това е престъпление да няма кой да извършва химиотерапия вече 15 дни е**м ви и здравната каса и тая смотана министърка която уби рибата. Онкоболните са подложени на геноцид Предната и тя не бе стока , ама и тая акушерка за чеп за зеле не става
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: