Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Здравният министър: Има сериозен проблем с всички специализирани ТЕЛК-ове
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 24.04.2014Коментари (2)1522
© Impact Press Group
Има сериозен проблем с всички специализирани ТЕЛК-ове в повечето градове в страната, каза в Бургас министърът на здравеопазването Таня Андреева. По нейните думи, тези проблеми са от 2010 г.

"Тогава е направен плах опит нещо да бъде решено", обясни тя като допълни, че специализираните ТЕЛК-ове, освен, че ще бъдат част от общите ТЕЛК-ове, лекарите, които работят в тези комисии, ще могат да бъдат от болничната и извънболничната помощ, специалисти в съответните области.

"Големият проблем е, че няма специалисти, които да искат да работят в ТЕЛК-овете и да бъдат лекари само в тези комисии", обясни здравният министър.

"Първият пакет от законодателни промени вече мина на гласуване в МС. Надявам се още на първото заседание на Здравната комисия в парламента да влезе за разглеждане", обясни министър Андреева във връзка с въпрос за източването на средства от Здравната каса.

"Всъщност този пакет цели основно спирането на течовете в системата и ясни правила, по които да се разкриват лечебни заведения, да се контролира тяхната дейност и в крайна сметка да се отчита качество и ефективност на медицинската услуга, защото според мен в последно време все повече си говорим за пари и някак си извън фокуса остава това, в което пък МЗ се е съсредоточило, а именно - подобряване на качеството на медицинската услуга. Има нови стандарти, голяма част от които са готови по основните медицински специалности. Насочваме се върху контрола. Това, което и касата в момента прави е насърчаване на контрола, съвместно с медицинския одит, който е към МЗ. В крайна сметка цялото здравеопазване не е насочено към МЗ и към Касата, а към това, хората, попадайки в лечебно заведение, независимо за извънболнична или болнична помощ, да бъдат добре обгрижени, както човешки, така и медицински", каза още тя.

"Ще искам да видим как бюджета се движи към средата на годината и след това ще коментираме, ако действително има дефицит, от къде ще дойде. Най-малко това е решение на министърът на здравеопазването. Той не финансира касата за дейност", каза още тя.

Източник: Радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.04.2014 г.
0
 
 
Не е вярно, че е от 2010г. Този проблем започна от министъра на здравеопазването проф. Гайдарски, който издаде тази заовед лекарите да работят само в ТЕЛК. Нещата постепенно се влошаваха - направете справка.
егати новия облик-мн.е мрачен
на 24.04.2014 г.
+1
 
 
Проблемът с ТЕЛК-овете се отразява и на хората,минаващи оттам!!!Не може човек с ампутирани крака примерно да го викат на всеки 3 години,за да видят дали не са му пораснали!!!Същото важи и за нелечимите болести-диабет,рак и т.н!!!А комисиите,вместо да пишат пожизнен,пишат 1,2 или 3 години и тогава отново ходене по мъките!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: