Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атанаска към бившия си преди убийството: Съжалявам за теб и децата
Автор: Екип Burgas24.bg 17:05 / 17.04.2014Коментари (0)1622
© Bulfoto
"Съжалявам много за тебе. Съжалявам за децата и родителите ти." Това написала Атанаска Георгиева в мейл до бившия си съпруг Стефан няколко дни преди убийството на малката Алекс от Поморие, научи "24 часа".

Сякаш вече била решила за престъплението, коментират запознати.

Същия ден Атанаска се обадила и по телефона на големия си син, за да му честити рождения ден.

8-годишната Александра от Поморие изчезна на 10 април, а на 11-и бе намерена мъртва в жилището на Атанаска, която засега е единственият обвиняем за жестоката смърт на детето. Жителите на с. Ябълково, където живеят бившият мъж и двамата синове, нямат обяснение за случилото се.

"Беше преди близо 4 г., когато Наска си събра багажа и си тръгна. Оттогава не сме я виждали. Смятахме, че работи в жп-то", казаха вчера съседи. "Не си спомняме да е имало пищна сватба. Бъдещият съпруг ходеше редовно в Златоград през лятото да продава зеленчуци. Оттам доведе Атанаска", разказват местни.

Тя пристига булка в семейство от сой. Свекърът дядо Въльо е един от най-активните по време на връщането на земеделските земи. Посочва с точност местата на нивите на хората, преди те да бъдат взети в текезесето. Свекървата Данка е сестра на армейски генерал.

Малцина от близо 1600-те жители на димитровградското село обаче могат да се сетят за Атанаска дори по показана снимка. "Роди 2 деца през година.

По-голямата част от времето минаваше в грижи за Валентин и Даниел. Не излизаше често, съпругът пазаруваше. Нямаше близки приятелки, с които да споделя. Мъжът й постоянно беше зает и не контактуваха и със семейства на тяхната възраст", казва съседката Гинка.

"Отвън всичко изглеждаше наред. Не е имало кавги и скандали. Беше любезна, поздравяваше, макар и да не бе много общителна. Ако бе склонна към агресия, това щеше да направи впечатление", добави тя.

На практика 10 г. от живота на Атанаска минават между децата и кухнята. Дали се е чувствала в затвор, или пък е решила да преосмисли живота си", питат се местните.
За кратко Атанаска става барманка в две заведения в селото. След това си намира работа в пекарна в Димитровград.

"Беше като сега кампания по Великден. Трябваше ми допълнителен персонал. Доведе я човек от селото. Беше изпълнителна, справяше се добре и поддържаше перфектна хигиена: нещо много важно за нашата работа, разказа собственикът на цеха Тодор Ангелов. Той е категоричен, че за годината, през която работила, тя не е имала връзки с мъже. Когато имало повече работа, ставала притеснителна: да не изтърве влака до Ябълково след края на смяната.

Съпругът й е много кротък и работлив човек. Един от водещите пчелари е, има над 100 кошера. Възпитава децата си на труд, учи ги на дюлгерлък, вече и двамата могат да шпакловат. Нито е повишавал тон, камо ли да посегне, казаха негови познати.

"Някакъв жепеец май я завладя", казва друга съседка, 76-годишната Запрянка Тенева. Атанаска решава да се премести на работа в железницата за по-висока заплата. Кара курсове, после работи като ръководител движение на гарите в Поповица и Оризово. Отсъствията от вкъщи стават все по-чести.

"Като си тръгваше, взела 600 лева, събрани за големия син", гневи се баба Запрянка.

Атанаска подава молба за развод след 2-годишна фактическа раздяла, но не сменя съпружеската си фамилия. Съдът присъди децата на съпруга й. Трябваше да плаща издръжка, но и досега не е превела и стотинка, казаха запознати.

В селото шушукат още, че след гаф Наска била изгонена от БДЖ и тръгнала да търси работа по морето.

Тя е преминала успешно психотест за работа в БДЖ през 2009 г., каза шефката на Транспортната болница в Пловдив д-р Пламена Първанова. Той бил по утвърдена програма за проверка на воля, устойчивост, концентрация на вниманието. Служителите го държали на всеки 5 г.

За последно бившият съпруг се видял с нея през юли м.г. И тогава Атанаска не пожелава да обясни какво я е накарало да вземе повратното решение. А дни преди убийството на Алекс получил мейла.




Още по темата: общо новини по темата: 37
15.04.2018 »
21.04.2016 »
12.01.2016 »
20.10.2015 »
20.10.2015 »
06.03.2015 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: