Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Баща и дъщеря с блестящи паркури в Житница
Автор: Екип Burgas24.bg 14:51 / 15.04.2014Коментари (0)801
©
14-годишната Сияна Базотева, състезател на бургаския клуб по конен спорт "Кан Крум" триумфира на турнира по прескачане на препятствия, който се проведе през уикенда в пловдивското село Житница.

Сияна завоюва две първи места в изпитанията за напреднали деца, преодолявайки препятствия с 1,10 и 1,15 м. височина. Младата надежда на конния спорт успя да скочи без проблем и 1,20 м., но не бе премирана, тъй като в тези изпитания няма класиране за деца.

В паркурите на конна база "Тракиец" се включи и баща й Георги Базотев, който е председател на ККС "Кан Крум". Редките му участия на турнири не му попречиха да се представи отлично, без да събори нито едно препятствие. Спиране на коня, което го забави във времето, му отреди достойното 5-то място.

Високото ниво и добрите постижения на ККС "Кан Крум" защити и друга негова състезателка. Женя Михова се класира втора в паркурите при децата. Първа при аматьорите стана бургазлийката Светла Танева, която е възпитаник на клуб "Демет" - Котел. Владимира Желева от "Черноморец" пък завоюва първо място при децата и второ в групата при напредналите.

Турнири по прескачане на препятствия се провеждат почти всяка седмица в България като в тях се включват състезатели с подготовка за републикански и международни първенства. "Честата им периодичност се налага от факта, че конният спорт е силно техническа дисциплина и изисква постоянно поддържане на добра форма на състезателите и животните", обясни Георги Базотев.

Обикновено състезанията се провеждат в 1 или 2 дни и включват по 4-5 паркура дневно с няколко изпитания, всяко от които с различна конфигурация и височина на препятствието, съобразена с възрастта на участниците и конете. Всяко изпитание завършва с отделно класиране, което е причина за многото награди.

Самолет МИГ 29, кръжащ над конната база в първия ден от турнира и проливен дъжд с градушка във втория бяха сред "екстрите" на състезанието. Причината за появата на летателната машина бе специален поздрав по повод 12 април - денят на авиацията. "Точно над конната база самолетът поклати криле, което е обичаен знак за поздрав на летците от въздуха", сподели Базотев, който по професия е авиоинженер. Състезанието продължи без прекъсване в неделя, въпреки внезапно изсипания се проливен дъжд с градушка. Като по поръчка, точно прези паркурите на Сияна, дъждовните капки спряха.

Следващото участие на бургаските ездачи е през месец май във Велико Търново.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: