Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Превръщат стария парк на к-с "Славейков" в уютно място за отмора
Автор: Екип Burgas24.bg 10:49 / 02.04.2014Коментари (5)3619
©
Продължава пролетното саниране на парка, разположен срещу МБАЛ - Бургас, в непосредствена близост до к-с "Славейков". Заедно с неговото почистване ще се извърши резитба за повдигане короните на дърветата и оформяне на храстовата растителност. Старите и опасни екземпляри ще бъдат премахнати.

Добитият дървен материал ще бъде раздаден на нуждаещи се хора в малките населени места на общината. Клоните ще бъдат надробени и разпръснати в озеленените площи, за да спомогнат за обогатяване на почвата.

Източно от детската площадка за деца с увреждания ще се обособи поляна за пикник, където ще бъдат монтирани маси за тихи игри - шах, табла, дама и други. Ще има места за постилане на одеала и окачване на хамаци, вписани в парковата атмосфера. В тревната площ ще бъде поставена мрежа за волейбол/федербал.

Въпреки че парите никога не стигат, тази година Община Бургас взе решение и насочи средства за това обновление, водена от желанието повече хора и цели семейства от този район на града да излизат и прекарват приятно времето си на открито, близо до своите домове.

Това е първи етап на реконструкцията. Паркът е много стар и занемарен от десетки години, там са били старите бургаски гробища. Внимание ще му се обръща и занапред.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.04.2014 г.
0
 
 
Аз съм Бургазлия и израстнах там нямам предрасъдъци дори продължавам и сега да си правя разходка в парка Точно в тази част на парка където смятат да е за пикник минава мръсната канализация която има отдушник и е страшна миризма в някой случай Нека да се насити с пейки иначе крайно време беше да се внесе нещо ново апък който иска да ходил
Aнонимен
на 02.04.2014 г.
0
 
 
Eeeee нямате угода бе хора, хаиде да се зарадвате малко на нещата които се правят за вас!!!!!! Спрете с този негативизъм! Страхотна идея
+1
 
 
Само дето това не е парка в к-с Славейков, този парк на картите е обозначен като ПАРК ИЗГРЕВ. Нека се помисли и за ПАРК СЛАВЕЙКОВ - парка, който е в самият комплекс. Крайно време е да се премахне сектанската барака срещу Бистро Романс и да се почисти покрай трафопоста. Парка в к-с Изгрев - ПАРК ВЕЛЕКА е нов и има какво да се желае да се направи и при него
Aнонимен
на 02.04.2014 г.
+1
 
 
Старите пейки, които с по 20-30 лв. разход за дървен материал можеха да бъдат реновирани и да станат като нови, миналата година бяха изрязани с флексове и хвърлени за вторични суровини, а сега ще се усвояват хиляди да се направи една част от това, което беше развалено. Това, ако е стопанисване...уж парите не стигали. И сега вече в половината парк, между църквата и ж.п. линията няма една пейка, където да поседнеш, а за хамаци се замислили...
-1
 
 
Добро решение, но да не забравяме , че там беше гробището на Бургас. Аз дори не го пресичам , камо ли да почивам там. Ако почнат някакви разкопки още излязат скелетите на много мъртавци.Не мерси.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: