Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ето го Любчо, зверски изтезаваното квартално куче в Бургас!
Автор: Екип Burgas24.bg 14:02 / 18.02.2014Коментари (38)6953
©
Кучето в Бургас, което бе подложено на нечовешка жестокост, в момента е в приемно семейство. В момента е на антибиотици, три вида външно третиране, храни се само с мека храна, защото всяко изхождане е огромно усилие.

Ето какво пишат от Фондация "Приятели на животните" в тяхната страница във фейсбук, относно ужасиите с кучето:

Някой беше казал: На света няма един дявол. Има хиляди. И всичките са с човешки облик...Ангелите ги знаем кои са. Ходещи сенки, всяка с теглото си, безмислостно стоварено върху плещите им от черните ръце и души на човешките демони! Добавихме още едно ангелче към нашия легион от страдалци... Но то няма бели крилца, а наместо тях - обгорена, гниеща, падаща кожа. От името на всички заминали си безименни души, представяме Ви Любчо...
Любчо, който тежи сам 6 кг и е по - нисък от коляното Ви. Любчо, който кротко е преживявал под милостта на няколко Човека. Любчо, който е бил толкова любвеобилен и кротък и е просил внимание от всеки и чак се е свирал в кварталното кафене и хората са му се радвали. Любчо, който посреднощ е търчал с пламъци по цялото си тяло, просто, за да задоволи болните мераци на човешки демони. Любчо, който в отчаянието и болката си се е насочил към единственото познато място и е намерил кола, под която да се свре и хората са го боли с пръчки да излезе изпод нея, за да не я запали, горейки. Любчо, от чийто жизнерадостен и весел нрав няма и следа. Любчо, който страда и умира така както е живял - тихо, кротко, стремейки се да не пречи никому...
Това невинно, нещастно същество е преживяло ужаса на сто живота. И все още се мъчи да оцелее. Любчо има изгарания по тялото си втора и трета степен. Малко преди да дойде при нас, малко преди да бъде прегледан в клиниката, по-голямата част от едното му ухо просто изпадна. На нейно място остана кървяща рана. Гръбчето, коремчето му, всичко е обгорено. Анусът му и с най-жестоки изгарания. Имаше и кръвоизлив на очето от ръгането с пръчка изпод колата... Въпреки че се придвижва самостоятелно, той далеч не е извън опасност. Любчо изпитва нечовешки болки, далеч по-тежки от начина, по който изглежда. Всяко действие, всяко движение, всичко му носи страдание. В момента е на два вида антибиотик, три вида външно третиране и трябва да се храни само с мека храна, защото всяко изхождане е огромно усилие. Той дори няма анус. На негово място зее кървава, мокра рана. А на мястото на икскрящите му очи, зеят черни зеници, питащи хиляди въпроси. Въпроси, които и ние си задаваме. Въпроси, на които всеки НОРМАЛЕН човек не би имал адекватен отговор!

Не знаем какво повече да Ви кажем за състоянието му, снимките говорят сами за себе си. Този път не искаме нищо от Вас... Няма да Ви молим за пари, за грижа, за нищо. Молим Ви само да погледнете това момче с очите, с които Ви вижда и то. И да се запитате: Защо? Да се огледате в хората около Вас и да помислите наистина ли са хора... И заслужава ли тази невинна душа сполетялото я. Колко грехове е изкупил този живот със страданията си?!

И все пак, Любчо доказа нещо, което повечето от Вас знаят - няма друга душа като кучешката. Няма толкова всеопрощаващо същество. Няма друго създание, което в агонията си да позволи да го нарамиш, докосвайки тая мъка по тялото му, и само да извърне глава и да те погледне с тея големи кучешки очи... Без да посегне, без да възрази. Само съзерцава. В тея нашите тъмни сърца... Право в тях. Ако можехме и ние така!

Колко ангели трябва да паднат, за да утолят жаждата за кръв на демоните? Колко още? Не стигат ли, не ви ли стигат вече...



Още по темата: общо новини по темата: 11
18.02.2016 »
26.08.2014 »
12.03.2014 »
24.02.2014 »
21.02.2014 »
20.02.2014 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.03.2014 г.
0
 
 
Вярвам че Любчо ще се оправи, но миличкия какво е преживял, не ми се мисли! Господ е милостив към невинните, каквото е милото кученце. Този който е извършил това грозно дело, да гори в нечовешки мъки!
Aнонимен
на 21.02.2014 г.
0
 
 
какво стана с маника,кайете.дано е по-добре вече
Aнонимен
на 19.02.2014 г.
0
 
 
Е то това куче стана герой .....Няма другода се съжалява в тази държава освен кучета и цигани .Да само те имат права като животни и хора .Колко ли ще се приказва за човек(БЪЛГАРИН) когато е нападнат в комлука . НЯМА ДА РАЗБЕРАТ И СЪСЕДИТЕ МУАКО ТОЙ НЕ ИМ КАЖЕ Кучето си е като цар сега в медиите защото е нападнато а не е то нападало както загина професора преди години. Ах вие Другари Живков елате да ни снабдите с гладниВИЕТНАМЦИ за да имаме и ние хората(БЪЛГАРИТЕ) права.
0
 
 
тези очи, този поглед направо изгарят сърцето ми, това мило същество , никое живо същество не заслужава да преживее тези страдания, като го гледам ми идва да го гушна, да го галя и да му дам цялата любов на която е способен човек ... само се моля да се оправи .... незнам що за .... , боже нямам думи как да нарека тези които са му причинили тази болка, назнам може да е жестоко но те заслужават да преживеят същото... дано се оправиш миличко, дано оттук нататък разбереш че на този свят съществуват и добри хора, които да ти дадат любов, грижа и внимание, които заслужаваш
Aнонимен
на 19.02.2014 г.
0
 
 
Nikolay Kovachev: Нямам думи! Пълно е с идиоти, който нищо хубаво не могат да направят и за да не се почувстват некадърни (и с право!) правят само лошо! Понеже е по-лесно! Един господ явно не е достатъчен да накаже и оправи това грозно положение завинаги !!!
Aнонимен
на 18.02.2014 г.
0
 
 
Колкото пъти погледна животинката,толкова пъти плача!Не може да има такава несправедливост!Дано се оправи по-скоро и от тук нататък да получава само обич:)Малко създание,късмет ти пожелавам:)
Aнонимен
на 18.02.2014 г.
0
 
 
Погледът на кучето /от снимка в репортаж по ТВ/ - човешки, с болка - не мога да го забравя и мен ме заболя!
Aнонимен
на 18.02.2014 г.
0
 
 
Издевателството и мъчението над едно дребно, беззащитно и безсловесно същество което не може да се защити по никакъв начин просто защото не може да говори и да назове мъчителите си е една изключително гнусна, мерзска и долна постъпка, достойна само за един душевен червей! Отвращава ме самата мисъл че такова същество живее сред нас.
Aнонимен
на 18.02.2014 г.
0
 
 
ей големи бетери има в този град
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: