Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Професор: Когато студентите се събудят, правителствата падат
Автор: Екип Burgas24.bg 12:04 / 25.10.2013Коментари (7)3082
© Нова ТВ
Продължава окупацията в Журналистически факултет на Софийския университет. Двама студенти дори са пренощували в една от залите на учебното заведение.

"Окупацията няма определен срок. Не е вярно, че тя ще продължи до петък", каза един от студентите. Те допълниха, че основните искания са за честност, истинност, прозрачност в управлението и повече информираност за случващите се събития в страната.

"Окупацията на студентите ще даде резултат", заяви проф. Георги Близнашки, преподавател в Софийския университет.

По думите му това е един много важен сблъсък и е радостно, че младите хора са взели инициативата в свои ръце, след като се е видяло, че улицата губи мощ.

Според него важното е да се разбере, че този път хората търсят развръзка и тя трябва да е в полза на демокрацията.

"Студентите питат как да продължат с действията си", каза проф. Калин Янакиев. 

Според него те са се възпламенили, след като са видели, че по площадите нищо не се е случило. По думите му, когато университетът се събуди, обикновено правителствата падат.

Според двамата преподаватели решението на Конституционния съд по казуса с Делян Пеевски е безумно и това е пробудило студентите. 

"Цинизмът на политическата ситуация в страната продължава въпреки стачките по улиците", каза проф. Янакиев.


Източник: Нова ТВ



Още по темата: общо новини по темата: 351
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
06.06.2014 »
28.05.2014 »
27.05.2014 »
предишна страница [ 1/59 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
ЖАЛКО г-н Ректор, че не са "Вашите студенти", още по-жалко ще е ако не са студентите от Юридическия факултет... ЖАЛКО, че и Вие г-н Ректор броите протестиращите като МВР .... ЖАЛКО, че СУ е пълно с агенти на ДС, клюкари, доносници и производители на "безработни"... ЖАЛКО, че се вълнувате само колко студента ще имате - бройка за такси и субсидии, без да ви е грижа, че специалностите в Университета не отговарят на нуждите на Трудовия пазар и бизнеса ЖАЛКО, че срамите името на баща си, на Историческия факултет, на СУ, на България... http://hashtag-bg.com/2013/10/23/спорни-реакции-за-акцията-на-протести/
+2
 
 
"Когато студентите се събудят" и подходящи хора ги финансиват и насочват може и да падне (ставало е вече).
Aнонимен
на 25.10.2013 г.
+3
 
 
А когато правителството се събуди , няма да има вече държава България !
-5
 
 
Глупости говори тоя изпушляк ,те тия колежанчета не са в час от чалга и поркане.Само такси плащате, ама карай имаме ВИШО.
+2
 
 
Положението е следното: Предишното поколение остави онези отгоре да си правят каквото си искат, слушаха какви ли не пропаганди и народа се разцепи, родиха се много деца, които пострадаха заради глупостите на родителите си т.е. те самите станаха малоумни, и сега тези, които всъщност имат потенциал не искат да остават в държавата и да бъдат мачкани от нарастващата бройка олигофрени, които биват подвеждани от думите на еди кой си политик,управител, не знам какъв си... Та затова бягат навън - защото даже и да имат потенциала да направят нещо за страната, идиотите и престъпниците ще ги тикат все по-надолу. Аз съм "За" протестите, макар и да не съм участвал в тях, поради простата причина, че като скандират и пишат "Искаме нови избори" няма никаква партия, която всъщност да представлява интересите за развитие на България т.е. интересите на народа и имам чувството, че или ГЕРБ или БСП отново ще са на власт даже и след изборите и какво правим тогава? Ако не това, то има достатъчно нагли хора в тази държава, които биха искали да цоцат като "големите" и пак ще се водят някви уж обещания и дебати, които естествено поне половината народ би приел за истина, ама дали са реални обещания - е това е проблема. Един например ще каже "Ще намаля цената на тока с 5%" и айде вече поне 100 000 човека е събрал. Той като премиер всъщност има ли право да възлага такова нареждане за намаление? Не - защото това е престъпно. Естествено е и престъпно, че ни пишат свои измислени суми, ама с всички тези псевдо-българи в парламента няма как да се осъществи нещо значимо. И нека хората не се подвеждат от приказките им, че пари нямало - пари има, управление на парите няма и изобщо на цялата държава няма. Относно това до колко е изпростял народа давам следния пример тъй като съм студент - има толкова много студенти, които ходят за ей така, да има нещо в университети и колежи, задоволяват се с 3-ки и айде, както казват, си бичим айляка. Не може лекторите да те вдигнат да кажеш нещо просто, ти да кажеш, че не знаеш - то не е толкова до незнания, а от невнимание, не разбиране и непукизъм. Няма как да се оправи държавата докато не си променим мисленето и манталитета.
Aнонимен
на 25.10.2013 г.
+7
 
 
За тия, които им вярваха на празните приказки и продължават да им вярват има предостатъчно доказателства...Всичко излезе на яве- г-н Цветанов не е осъден(ясно защо- АЗ СЪМ ЗА ПОДЛУШВАНЕТО НА МИНИСТРИ,ТРЯБВА ДА СЕ ПОДСЛУШВАТ И В ДОМОВЕТЕ СИ,ОСОБЕННО ДПС),какво стана с 500 000 хартишки-фалш,обещания за работни места- минус 40 000, защото били ненужни, а в същото време отварят нови(измислени), цените на тока, пенсиите, парите които им бяха малко(малко бяха, но не се отчитаха вземанията за бъдещи периоди, безразборно отчетен "спад" в кризата(има си държавни сайтове и се виждат всички цифри и как сме излезли от кризата-като млада фиданка след разръшителни ветрове)...Всички обещания са спазени, но противоположно, уронен афторитет, затворени програми, някои все още си мислят, че земеделските и животновъдските еуро подпомагания(СЕПП и НДП са от това правителство)...Жалко, че има още много, аз само със свалянето не се задоволявам трябва линчуване, за пред всички страни, така че и на американците да им хареса-те имат и смъртни присъди в доста щати, но няма смисъл да пълним ада с още боклуци...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: