Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаски доброволец на пътя: Ужасът по улиците е ежедневен
Автор: Екип Burgas24.bg 11:06 / 16.09.2013Коментари (9)4572
Със старта на новата учебна година се увеличава и вероятността от инциденти с деца на път за и от училище.
За да се ограничи този риск от днес в Бургас стартира инициатива "Отдай предимство", за която вече писахме по-рано днес. Доброволци обединени от Фейсбук регулират движението на 10 пешеходни пътеки пред учебни заведения по най-натоварените улици в морския град.

Всеки един от доброволците има личен стимул, за да застане на пътя в сигнална жилетка и знак СТОП в ръцете и да осигури безопасното стигане на учениците до класните стаи.

Красимира Автанска е един от доброволците и обяснява участието си в инициативата пред репортер на Burgas24.bg така: "Ужасът по улиците е ежедневен. Аз съм както шофьор, така и колоездач, въобще пълен участник в движението и знам какво се случва по нашите улици. Знам, че хората са масово забързани почти не обръщат внимание. Децата пък са незащитени".

През първата седмица от новата учебна година доброволците ще дежурят по два часа - в началото и края на двете учебни смени. Децата, които бързат за тържественото откриване на новата учебна година обясняват, че се чувстват по-сигурни докато пресичат.

Идеята за акцията е дело на бургаския фотограф Калоян Спасов, който е баща на двама ученици. Само за 3 дни набра доброволци за 10 пешеходни пътеки. По думите му, за да участват в акцията много от доброволците са променили графика си на работа. Включили са се работодатели, а работници са си взели почивни дни, за да участват.

Доброволците в Бургас се надяват от примера им да се заразят всички по-големи градове в страната, а в морския град кампанията да продължи и след първата седмица от новата учебна година.




Още по темата: общо новини по темата: 302
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/51 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нека се образоваме малко... 1."Сектата представлява малка религиозна група от хора, която се е отделила от по-голяма и вече установена религия. Сектите имат много общо с религията, от която са се отделили, но същевременно имат разлики в доктрините, които изповядват. В сравнение със сектите, ДЕНОМИНАЦИИТЕ са големи, установени религиозни групи." (из Уикипедия) 2.ПРОТЕСТАНТСТВОТО е един от трите клона на ХРИСТИЯНСТВОТО. Само че за съжаление някои представители на определени деноминации (напр. източноправославие) смятат, че са единствените християни в света, а всички останали са ''сектанти'' и ''еретици''. Моля ви, не се излагайте с ограничеността и нетолерантността си и запазете фанатизма за себе си. Целта ми изобщо не е да защитавам въпросната църква. Не, стремя се към нещо по-голямо - свобода на вероизповеданието на всеки българин и премахване на заблудите, царуващи от десетилетия в нашето общество.
0
 
 
"Голямо падение.... инцидент...." цитат от Стана Петкова Ето това не му харесвам на българина - нарича бялото черно и черното бяло.
0
 
 
Крано неприятно е това, което Йорданова пише тук. Как е възможно да се допускат такива промити мозъци до нашите деца и внучета? Трябва да се потърси съдебна отговорност на хората, които са разрешили сектанти, да се докосват до най-милото ни в първия учебен ден. Това е голямо падение. И кое му е гордото, Йорданова, че сте протестирали срещу гейовете? С това ли се гордеете, да протестирате срещу тези хора, прикривайки се зад Бога, а в същото време да правите оргии в сектите си? Вие ли ще ни учите на религиозни ценности? Много неприятен инцидент е това за Бургас!
+1
 
 
Те сектантите това и искат - нови деца, т.к. дечицата са невинни създания и могат да обработват мозъците им. Странно е общинският съвет и кметът да допускат подобно падение. Трябва да се сигнализира комитетът за защита на децата. Не може секти, да им помагат. Така както им помагат, знае ли човек какво им пъхат в джобовете и какви приказки им говорят? Истинско безобразие. Истинско безобразие!
+1
 
 
Гнусните сектанти отново се опитват да вербуват децата ни! Махайте се от града ни! Всички ви знаем как се съвокуплявате по тия секти, как искате апартаментите и имотите на хората. Сега сте тръгнали с децата ни да се занимавате. Защо община Бургас допуска СЕКТИ до живота на децата ни? Как е възможно това?
+1
 
 
Йорданова, не Ви ли е срам на първия учебен ден да занимавате хората с щуротии си и сектите си? В България ИМА ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЪРКВА И ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА с нейното източноправославно християнство! Стига сте се опитвали да промивате мозъците на хората и децата!
+1
 
 
Току що се прибирам от центъра и в рейсовете беше някакъв ад климатиците не работеха пълно със пенсионери и ученици аз ходих по работа но поне пенсионерите този ден да си бяха в тях а не като имат карти за градския транспорт да се возят че нямат какво да правят !!!!!
0
 
 
И само да уточня инициативата е на християнска църква Благовестие...същата тази''секта'' както я нарекоха някой,която направи парада с/у гей парада!!!!Айде давайте обиждайте отново!!Кога ще разберете,че протестантството не е секта,а са хора търсещи Бога и стремящи се да вършат само добро!!!
+2
 
 
Тук в UK , има хора които всеки учебен ден рано сутрин и следобед , застават на ключови места ( въпреки светофарите) , и с огромен знак STOP в сигнални цветове, спира колите само някой ученик да доближи до тротоара!!! Казват им Lollipop lady/ man. Плаща им общината и всичко е културно и нормално! Жертви по пешеходните пътеки няма! Викат му Европейска работа!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: