Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандално! Връщат зам.-министър продавал незаконно държавни земи в парк Странджа
Автор: Екип Burgas24.bg 09:04 / 13.06.2013Коментари (16)5528
©
Явор Гечев от БСП и Бюрхан Абазов от ДПС вероятно ще бъдат двама от заместниците на проф. Димитър Грегов в Министерство на земеделието и храните, съобщава Дневник.

Зам.-министъра на земеделието Бюрхан Абазов през 2004 и 2005 г. продава на частни фирми и лица земи в Странджа срещу компенсаторни бонове. За 100-150 лв. на декар са изтъргувани общо 974 декара от Държавния поземлен фонд.

Всички продадени земи са на територията на Природен парк "Странджа" и съгласно Чл. 10 (1) от Закона за защитените територии се явяват публична държавна собственост. Нарушен е и чл. 18 от Конституцията, който забранява продажбите на такава собственост.

Асен Йорданов, който тогава работи във в. Монитор разследва случая и сезира главния прокурор Борис Велчев. Започва проверка, която е прекратена с постановление на бургаската прокуратура. От постановлението ясно се вижда, че има закононарушение, но не са открити виновни и случаят е смачкан.

Оправданието на властимащите при двойната коалиция НДСВ/ДПС е, че не знаели за включването на тези земи в Парк "Странджа". След като избухва скандала третия национален търг за продажба на такива земи е отменен.

Държавата обаче не само не потърси отговорност от висшите си служители, сред които е и Бюрхан Абазов, но и отказа да отмени предходните продажби, които са порочни.

Случаят със странджанските земи беше един от емблематичните казуси, които Биволъ изпрати на службата БОРКОР веднага след нейното създаване, настоявайки за подновяване на разследването. Отговор не последва. Междувременно, част от така придобитите земи са били включени в проекти за "Зелена енергия" за фотоволтаици и точене на европроекти. Новите собственици искат да изсекат огромни масиви от стара гора в парка.

Ето как злоупотребите на ДПС с държавното богатство и природните паркове бяха допускани и прикривани и от БСП. Назначението на Абазов в този смисъл е емблематично за приемствеността в престъпното ограбване на България, вече и с подкрепата на Атака.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
нищо чудно,че Станишев не е премиер,Орешарски ще глатне дравцето.
0
 
 
В тая държава, заприличала на жълт вестник, благодарение на продажни политици и журналисти, няма скандални неща. Всичко е разрешено. И ударите под кръста даже са задължителни.
+4
 
 
И кое е скандалното.Това е политиката на БСП и ДПС.Колкото повече крадеш-по висок пост...:(
+2
 
 
А така !!! Само напред български политици и министри !!!! А българина да продължава да си спинка !!!!! Няма по-добри поданици от бългаските !!!!!!!! Те са мечтата на всеки политик !!!!!!
+1
 
 
А за Валя Ахчиева едно местенце няма ли да се намери.Та и тя замени гори за хубава земя в с.Рударци, значи и тя е заслужила.
на 13.06.2013 г.
+1
 
 
Не е възможно !!! БСП мислят да правят далавери отново ?! Кой би го помислил .
+3
 
 
да им е честит новия ибрикчия, на тия дето не гласуваха! Един цигански глас= на 3 български, честито глупаци!
+2
 
 
Защо да е скандално? Напълно закономерно е човека си го е заслужил.
+1
 
 
Все тая те обезлесени толкова гори, поради "дървената мафия" на ДПС.Оставаме тая глупост искам да обърнем внимание на друго... Така въпреки красивите думи на ДПС за малцинствата и тяхната политика към малцинствата(ясно се вижда кое им е малцинството,но те си твърдят, че са за всички)...Тааа знаете ли колко Българи и малцинства, които държат на България,а не като... Та тези същите имат огромно количество земя, това количество е толкова голямо, че може да се каже че повече от половината европейска част на турция е на Българи, няма да вписвам подробностите с красивите терени-до морето, до гори, със защитени видове.Защо не са оредени тея неща, никои от тези хора не иска земята в турция, искат само обезщетения, много арменци имат земи наследствени, но казват че при такива хора не искат да живеят, защо избират беднотия пред ти...Нека да оправят тези неща не да се занимават с глупости
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: