Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пред провал е летният сезон на Северния плаж в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:09 / 31.05.2013Коментари (8)4521
©
Летният туристически сезон на Северния плаж в Бургас е пред провал, съобщи наемателят на ивицата Атанас Атанасов. Причината е, че стопанисващата фирма "Бургас бийч" планира да се оттгели от ангажимента да стопанисва ивицата, въпреки, че тя още преди месец бе изцяло готова са сезона.

"Обмислям сериозно да се оттгеля от стопанисването на Северния плаж. Мотивите ми свързани с некоректната кампания от страна на определени медии и лица, целяща уронване престижа на фирмата, на плажа и град Бургас", обяви Атанасов.

Повече от половин година срещу "Бургас бийч" се разпространяват неверни информации. Красноречив е примерът със серията репортажи, в които се обявява, че издигнатите защитни диги през зимата съсипват пясъчната ивица и унищожават флората и фауната, както и че се изливат фекалии от заведенията. Резултатите от защитните диги доказаха, по неоспорим начин своя ефект. За всички вече е ясно, че благодарение на тях ивицата бе запазена в пълната си цялост и с нищо не е увредена природата. Ивицата сега е още по- хубава, което е факт. Въпреки това некоректната кампания срещу наемателя на Северния плаж "Бургас бийч" продължава. Атанасов призовава кръга от лица и медии, които разпространяват непрестанно клевети да поемат стопанисването на Северната ивица и да инвестират необходимите средства за цялостната й поддръжка, водно спасяване, почистване, обезопасяване, охрана, оборудване за целия сезон, също и концесионните такси, които не са в малък размер.

"Бургас бийч" положи огромни усилия и инвестира много средства за да се превърне Северният плаж в образцов, признание, за което е международният сертификат "Син флаг". Ако се провали сезона без препитание ще останат близо 250 души персонал, ангажирани в обслужването на всички дейности на Северния плаж. Отговорност за това ще носят хората, организирали кампанията срещу Северния плаж в Бургас. Давам си сметка, че при евентуално проваляне на сезона това ще даде негативно отражение и върху малкия и среден бизнес в града, както и върху потенциалните туристи", допълни Атанасов.

Въпреки комплицираната ситуация и намерението да се оттегли, наемателят ще изпълни ангажимента си за официално откриване на сезона, което ще се състои на 1 юни /събота/. По този начин наемателят изпълнява поетите обещания към всички жители на Бургас, гости на града и всички институции. Стартът ще бъде даден с мощна и зрелищна заря. Фойерверките ще бъдат изстреляни в небето в 22,30 пред паркинг "Адам и Ева".

"Надявам се обществеността да прояви разбиране с оглед създалата се ситуация. От всичко, което се случва е крайно негативно за туризма и град Бургас", заяви Атанасов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.05.2013 г.
0
 
 
Къде е канализацията на плажа която трябва да изгради Концесионерът на плаж нали това е целта на концесията
+5
 
 
Тоя много тъпо се опитва да ни връзва. Точно ден преди началото на сезона ще тръгне да се отказва. Просто се опитва да изнуди някой, най-вероятно общината, да му отпусне някоя кинта аванта. А може и вече да са му обещани и да са му казали "я вдигни малко джабала в медиите да ти дадем кинтите". И в крайна сметка за щастие на концесионера обществеността ще прояви разбиране за сметка на данъкоплатците.
Aнонимен
на 31.05.2013 г.
+3
 
 
този наркоман много се вживява
Aнонимен
на 31.05.2013 г.
0
 
 
Тоя пък какво им се връзва на тия дръвници от СКАТ? Аз вкъщи съм издал смъртна присъда ако някой я пусне тази телевизия.....
0
 
 
Пак ли тези скапаняци?Ама, какво са седнали да им обръщат внимание?!Скатаджиите са всеизвестни лъжци
0
 
 
Определените медии ги знаем всички.Една гнусна кабеларка,наречена СКАТ.А лицата са същите от скат,които си направиха партийка и спъват всяка хубава инициатива в града ни.
Aнонимен
на 31.05.2013 г.
+7
 
 
Не е важно,кой каква кампания води.Важното е ,че бургазлии харесват плажа си и репортажите не променят това.Ако има друга причина за оттеглянето на концесионера нека да бъде изложена,но това с медиите не звучи сериозно!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: